dimarts, d’agost 06, 2013

Constitució "Nazi"

La setmana passada el nostre vice-primer ministre Aso Taro va ser notícia al món per unes polèmiques declaracions en que recomanava agafar com a exemple la reforma constitucional de l'Alemanya nazi.
I per què ho deia? Doncs perquè des que ha tornat al poder el Partit Liberal Democrata LDP, més conegut com a Jiminto, que s'ha encaparrat a canviar la Constitució del Japó. Sobretot el famós article 9 que la fa especial, en aquest article el Japó renuncia a tenir un exèrcit.
Bé, de fet el Japó te exèrcit, s'anomena Forces d'Autodefensa, i en teoria no pot sortir del territori nacional i es limita a tasques de socors i emergències en cas de desastres naturals i a defensar els vaixells de pesca i les aigües territorials.

Molts heu sentit a les notícies que el Japó té conflictes oberts amb el seus veïns, Corea i la Xina, per culpa de les aigües territorials que envolten petits illots al Mar de Japó, bé, doncs el nostre Primer Ministre Shizo Abe, considera que ha arribat l'hora que el Japó torni a tenir un exèrcit per defensar els interessos territorials, o sigui, fer la guitza als veïns sense l'ajut del nostre "Primo de Zumosol", també conegut com Amèrica.
De fet Aso es referia a que l'Alemanya nazi va reformar la seva antiga constitució sorgida de la derrota humiliant de la Primera Guerra Mundial, per tornar a dotar-se d'un exèrcit.
Al Japó va passar una mica una cosa semblant, després de la desfeta militar i durant l'ocupació americana, es va redactar una Constitució tutelada pels americans com ja vaig explicar fa temps en aquesta entrada: "the Jews and the Japanese, Successful outsiders".
Ara bé, les idees de bomber del nostre Ministre Otaku ( es coneix així per que és un amant del Manga i l'Anime ), no tenen res a veure amb cap apologia a l'Alemanya feixista, només són un exemple mal triat, però ja us vaig dir fa dies ( en aquesta entrada: Nazi Kawaii ) que al Japó això de Nazi, no té ben bé el mateix sentit que nosaltres li donem, ni molt menys el nou significat que li esta donant la caverna espanyolista darrerament.
Personalment crec que no necessitem cap exèrcit, tot i que reconec que dormo mes tranquil sabent que els americans ens protegeixen, això sí, a un preu mòdic.