dijous, de juny 04, 2015

El punt vermell

No sé qui va tenir la idea, ni si es tracta d'un recurs puntual i provisional, però a l'estació de tren de Hiratsuka hi ha uns punts vermells pintats amb spray a l'andana. Primer no els notes, però a força de passar cada dia uns minuts esperant el tren, es van fet evidents.
Així que em vaig preguntar per què servien, i com que no tenia res millor a fer, vaig anar fent fotos cada matí durant una setmana.

Doncs resulta que el tren para exactament, cada matí amb el centre de la porta alineat amb el punt vermell. Però no us penseu que el tren tingui cap mecanisme que el faci aturar en aquest put determinat, no.

A més resulta que aquest tren surt de Hiratsuka i arriba en direcció contraria per enganxar-se al tren provinent d'Odawara per formar un convoi més llarg, de 15 vagons. Així doncs no només aquest tren s'atura on toca si no que l'altre tren també ho fa, i aleshores uns tècnics de JR ( amb casc ) l'enganxen.

I com ho fan? Doncs amb l'ajuda del cap d'estació que fa les indicacions amb banderes de colors, res de controls digitals, a pèl, com abans!

Dimarts.

Dimecres.

Dijous.

Divendres.

Perdoneu aquesta darrera foto, és de dissabte, la nit abans vaig anar amb els companys de feina a fer un Nomikai i l'endemà al matí encara ho veia tot borrós (^_^)

1 comentari:

Sergi ha dit...

Els tècnics de l'estació en realitat són robots, així s'explica tanta precisió.