dilluns, de juny 08, 2015

Al Japó no hi ha turistes!!!

Llegeixo aquesta notícia del Japan Times ( el diari en anglès de referència al Japó ). Segons el diari, el mes d'abril hi va haver un rècord de turistes estrangers al Japó superant el 1,7M de visitants. El mes de març hi va haver un 1,5M de visitants. El diari no parla de la quantitat anual de visitants, però dubto molt que les xifres millorin, l'estiu no es bona època per visitar el Japó. 

Tot seguit i encuriosit vaig al web de l'Indescat i trobo les dades següents:
Si fem la mitja del 2014 resulta que a Catalunya hi ha un total de 1,5M de turistes estrangers al mes, si fa o no fa com al Japó.
Però el resultat es sorprenent quan es compara la població del Japó; 128M/hab amb la de Catalunya; 7,5M/hab.
I és clar la superfície del país;
Catalunya: 32.114km2
Japó: 377.977km2
També segons el Japan Times, la quantitat ingressos que van aportar els turistes al Japó l'any passat va ser de 15.600M/€ mentre que a Catalunya s'hi van deixar 15.131M/€.
Tot plegat confirma la meva teoria visual (^_^) de mirar el paisatge, quan dic i em repeteixo que no hi ha turistes guiris al Japó. I és que Japó per ser una país tan famós i tan gran no rep els visitants que potser podria rebre si fos una mica mes fàcil moure's o els japonesos parlessin una mica d'anglès.
Fins ara no s'han adonat, però crec que comencen a despertat. Us imagineu el potencial de creixement?

7 comentaris:

Anònim ha dit...

O sigui que catalunya és tan famosa com el Japó!

Carquinyol ha dit...

Amb menys turistes teniu més ingressos... tampoc està malament això ! ;)

Raylegh ha dit...

A mi no em desagrada que a Japó no hi vagin gaires turistes. Si més no sempre m'ha cridat l'atenció per ser un país exòtic tot i ser de primer món, el qual sembla aïllat dels problemes de la resta.

Anònim ha dit...

Ei ... que jo he anat de turisme al lloc de la foto!!!

Això sí ... en tot el dia per Kamakura només vaig veure 2 americans ... tota la resta japonesos (que per cert, ells s'havien perdut i se'ls va fer de dia quan em van veure a mi)

Records i moltes salutacions des de l'Aldea

tobuushi ha dit...

pons007
No és que Catalunya sigui més famosa que els Japó, però sorprèn que tingui la mateixa afluència turística.

Carquinyol
Crec que té relació amb el transport, aquí és més car. També molts turistes que ens visiten són xinesos de poder adquisitiu alt que venen a comprar roba i complements de marca per tenir la seguretat que compren el producte original, s'ha donat casos que les botigues de Rolex de la Xina venen imitacions!

Raylegh
A mi m'agradia que fos més obert, ara puc anar sol perquè ja se com funciona, però els primers anys tenia pànic al metro de Tòquio, hi ha molts llocs on només hi ha kanji i la gent no parla res més que japonès. Tens raó que viuen en un núvol.

Anònim
Kamakura, des que ens va visitar Obama té una més d'anomenada per turistes americans. Aquesta anecdota que espliques és precisament el que volia dir, que el país no està preparat pels turistes.
La setmana passada vaig anar a la Tokyo Sky Tree, a la botiga de records i el noi em va donar les gràcies per parlar en japonès, el pobre es va espantar quan em va veure entrar, em va dir que ho passava molt malament perquè no parla anglès. Us imagineu que a les botigues de guiris de la Sagrada Família no es parlés anglès?
Recods a l'Aldea!

Unknown ha dit...

No hi han turistes de fora del Japó oi? Perquè els japonesos viatgen molt dins del seu país no?
Jo vaig anar per la Golden week (o que es digui :P) farà uns 5 anys i em va sorprende moltíssim veure tants japonesos "guiris".

De totes maneres quina sort que tenen, turisme de qualitat i sense massificacions com ara tenim a Barcelona... L'estiu es insoportable a la ciutat!

Una bona descoberta el teu blog! ;) Ara estava tafanejant una mica :P

tobuushi ha dit...

Noemi
Benvinguda al blog!

No et pensis que tenim de tot, com a Barcelona, però en menys quantitat, la gent que ve al Japó de vacances no hi ve per emborratxar-se, a més el viatge en avió és car.
Tens rao que el mercat intern es molt gran per aixo no els cal ningu mes.
Això també passa amb la música, i el cinema.