dijous, de juny 15, 2006

Togugawa Ieasu, el "Generalísimo" II

II. Jirosaburo Motonobu i Kurando Motoyasu (1556-1567)

L’any 1556, Takechiyo o Ieyasu, si ho preferiu, va esdevenir adult, per llei a d’edat de 15 anys, com era tradició, va canviar el seu nom pel de Matsudaira Jirosaburo Motonobu. Un any més tard, es va casar, per primera vegada, i va tornar a canviar el seu nom pel de Matsudaira Kurando Motoyasu. Se li va permetre, aleshores de retornar a Mikawa, on havia nascut, els Imagawa li van ordenar presentar batalla al clan Oda. Ieyasu va guanyar la seva primera batalla al setge de Terabe.
L’any 1560 el lideratge del clan Oda va passar a mans del brillant Oda Nobuynaga. Yoshimoto Imagawa amb un poderós exercit de 20.000 homes va atacar el territori dels Oda. Ieyasu amb les seves tropes de Mikawa van capturar un fortí fronterer i hi van restar per defençar-lo. Com a resultat, ni ell ni els seus homes eren presents a la batalla d’Okehazama on Yoshimoto va morir en combat per un atac sorpresa de Nobunaga.

Amb la mort de Yoshimoto, Ieyasu va decidir aliar-se amb el clan Oda, “com podem veure era un home de lleialtats contrastables”...
El pacte es va fer en secret ja que la seva esposa i el seu fill restaven retinguts a Sunpu amb la resta del Imagawa. L’any 1561, Ieyasu va fer public el trencament amb el clan Imagawa capturant el castell de Kaminojo i la dona i la filla del senyor del castell que va intercanviar per la seva família.

Els anys següents, Ieysu els va usar per posar en ordre el seu propi clan i pacificar Mikawa. També va enfortir els seus vassalls més importants cedint terres i castells a Mikawa. Entre els més importants figuren: Honda Tadakatsu, Ishikawa Kazumasa, Koriki Kiyonaga, Sakai Tadatsugu, i Sakikabara Yasumasa.
L’any 1564, Ieyasu va derrotar les tropes de Mikawa Monto. Els Monto eren uns monjos guerres que dominaven la província de Kaga i posseien molts altres temples arréu del Japó. Van defugir les ordres de Tokugawa així que els va combatre, véncer i va enderrocar els seus temples. En una de les batalles Ieyasu va estar a punt de morir a causa d’un impacte de bala que no va arribar a travessar l’armadura. En aquella època tant les tropes de Monto com les de Tokugawa usaven mosquets, una arma introduïda pels Portuguesos 20 anys abans.