divendres, de juny 09, 2006

"Maruja" de manga


Avui us vull presentar la sèrie d'amimació "atashi'n chi" ( casa meva, o la meva familia ), basada en el manga del mateix títol d'Eiko Kera una toquiota de 43 anys. El manga es publica desde 1996, i ja fa uns tres anys que TV-Asahi emet la versió animada els dissabtes al vespre.
La sèrie explica a cada episòdi les peripècies d'una familia normal que viu a Tòquio en una "manshion", uns petits apartaments d'uns 60 m2, com a molt.
La protagonista, la "kasan" la mare, és una dona de mitjana edat, que treballa cuidant la casa. És molt despistada, i la seva gestió de la llar fa anar de corcoll tota la familia. Les seves exentricitats avergonyeixen als seus fills adolescents. És una fanàtica de les novel.les romàntiques coreanes, i de fer safareix amb les veïnes.
El pare, "tosan". Es un típic oficinista "salaryman". Va venir de jove des del sur del país Kyushu per treballar, és molt trànquil, i es diverteix molt amb les bogeries de la seva dona. El més important per ell és poder tenir el wàter una estona per poder llegir el diari, els caps de setmana se'ls passa estirat a sofa, si pot.
La Mikan és la germana gran, una noia que estudia a la "High School", abans d'entrar a la universitat, té els típics problemes d'una noia de la seva edad, i sempre s'està barallant amb la mare.
En Yuzuhiro, pobret, és el germa petit, que estudia secundaria, el molt tímid i ingenu, massa sensible per sobreviure a la seva mare i germana que el fereixen constantment.
La gràcia de la sèrie és la mare, el personatge principal, és la típica mestressa de casa, una Misae, amb 15 anys més, i encara més histriònica. Però, la veritat és que, és encara més real que les històries de Shin-chan.
El fanatisme de les "okusan", les "marujas" pels actors coreans, han convertit personatges com l'actor Pee yong Jun, en una persones més influents del pais, pot vendre de tot, desde xocolata a serveis de seguretat. Actualmet Seoul és el destí turístic núm. 1, amb excursions programades per visitar els escenaris de les tele-novel.les.
En una societat tant tradicional, la "mare" de la sèrie, busca refugi en les xafarderies, la tele, i els hobbies amb les amigues.

Feu un cop d'ull al web de la sèrie, malgrat estar en japonès és molt entretingut, i hi podreu veure algun tràiler, les fotos dels fans, i moltes altres coses.