dijous, de juny 08, 2006

Yakuza sí, si us plau!

Molts són els possibles orígens del que es coneix com a "màfia" japonesa, els Yakuza. La teoria més acceptada és que el mot "yakuza" ve del joc de cartes "Oicho-Kabu" en que els números clau són 8-9-3, en japonès (ya-kyu-san). Potser era el joc que jugaven els "ronin", samurais rodamón sense senyor. Aquests samurais, els "ronin" van esdevenir una mena de mercenaris, de vegades extorsionadors, que "venien" protecció a pagesos o comerciants.
Del passat samurai en conserven el "bushi-do", el codi d'honor del samurai.

Durant la dictadura militar precedent a la segona guerra mundial, els Yakuza van col.laborar amb el govern en la represió dels sindicats obrers o l'assassinat dels líders polítics desidents.
Amb la postguerra, es van fer amb el control de l'"estraperlo" i el mercat negre.
Els anys 60 i 70 la Yakuza es va internacionalitzar, amb els mercats de la droga, d'aquella època, el cinema se'n va fer ressó, amb tot una sèrie de pel.lícules de culte.
La pressió de la policia i la globalització han afeblit la Yakuza permetent l'entrada d'altres màfies, molt més perilloses pel ciutadà comú, la Xinesa i la Russa.
Perquè faig aquesta afirmació tant rotunda? És evident, la Yakuza, és una organització de negocis fora de la llei, alegal, però no són lladres, un Yakuza mai atacarà a un ciutadà comú, ni la Yakuza entrarà a casa teva per robar-te la tele, ni el cotxe.
Els seus negosis són altres, les apostes, els bars, l'inmobiliaria, les fires, molts es dediquen a rentabilitzar els seus diners en negocis legals. I no amaguen la seva condició, duen cotxes amb matrícules reconeixibles, com ara 700, 600, 7777, 893, per exemple. A Hadano, al costat de casa hi ha una oficina, amb un Benz platejat de vidres tintats nou de trinca, núm. 700, tothom sap qui és i que fa. A més a més l'oficina és a peu de carrer i té la porta oberta. Pels cartells que hi ha penjats, jo diria que són apostes esportives.
La Yakuza controlava la violència i actuava de policia.
Actualment han desembarcat les màfies xinesa, i russa, més violentes i perilloses, "tràfic de blanques", segrestos, robatoris a llars familiars. Us sona?
A l'estat espanyol, a part dels grans traficants de droga gallecs, no hi un crim organitzat que el protegeixi de les màfies de l'Est. És un espai verge ple de possibilitats.
Al Japó, fins ara, la Yakuza protegia els seus interessos i impedia que altres organitzacions estrangeres ocupessin el territori. I el Japó és un país tranquil, on no hi ha delincuència, i la gent deixa la porta de casa oberta. On la policia no duu armes de foc.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Uf!!!!!!!
Crec que no acabes d'estar al corrent per el que fa a les màfies Xineses i Russes, a qui a casa, nostra.
Com be saps ja fa 10 anys que visc a Lloret de Mar, i et puc dir que aquí a la provincia de Girona fins fa uns 5 anys, tampoc es tanca la porta de casa, per que tampoc passava res de res fins i tot es podia deixar el cotxe obert amb claus tota la nit, però ara to i tenint sistemes de seguretat i amb les persones dins, els lladres entren, i puc assegurar que el tema de la màfia no es tan verge, per que ja fa alguns anys que el Xinesos i els Russos mes mafiosos estan instal.lats aquí a Catalunya, i també fan fanfàrria de mostra que son els caps de la máfia Croata, Servia, Armenia, Romanesa, etc., fins tot he tingut de cridar l'atenció algun client meu i demanar que al meu despatx entres sese armes, per que no porten una pistola, si no que en duen mes d'una.
Per ser mes exactes puc dir que el dia 21 d'aquest mes tinc una firma de la venta d'una casa, si es port dir una casa, per que per mi es un palau, 500m.cuadrats construïts, amb piscina, jardí de 1500m2., garatge per 5 cotxes, etc., i l'operació es fa amb efectiu metàl.lic, es a dir que no hi ha cap hipoteca, i pots imaginar que el seu pre no es barat, per que a mes la casa, te accés directa a la platja.

Un super peto

Anna Zamora