dilluns, de juny 26, 2006

Una pilota desinflada...

Anit vaig anar a dormir content.
És sorprenent com petites coses poden aconseguir que te'n vagis al llit amb un somriure als llavis.
Els diumenges al vespre emeten un programa de subhastes per televisió. La mecànica del programa és molt senzilla. Tothom que ho desitgi pot demanar que una colla d'experts li valori un objecte que té com a tresor familiar, en gran estima, o simplement curiositat per saber quin és el seu valor monetari. Després si ho desitges pots posar aquest objecte a la venda, partint de la valoració que han fet els experts. La cadena et gestiona la venda i en fa un seguiment.
El programa és divideix en dues seccions, la primera és itininerant, els membres del programa visiten cada setmana un poble diferent, es reuneixen al teatre municipal i les persones que hi desitgin van pujant a l'escenari amb els seus tresors, de vegades es troben vertaderes meravelles i el propietari desconeixia el ser valor real. De vegades aquell gerro de l'avia que ens pensàvem que era tant bo, no val més de 3.000 yens (22 euros).

La segona part, més elaborada, és grava a l'estudi, i es van presentant els objectes en el seu context històric, si es tracta d'una suposada autoria d'un artista famós, es fa una explicació de l'obra d'aquest artista, amb narracions dramatitzades hi tot.
Bé, doncs ara és l'hora de pixar-se de riure.
Resulta que la germana d'un noi sortia amb un espanyol, aquest quan els va fer una visita, ara farà uns tres anys, els va portar tot de regals, molt cars, i a ell li va regalar una pilota de futbol signada per tots els jugadors del Real Madrid.
Com ja us he dit, el programa fa una explicació del objecte per introduir al espectador en el seu context, doncs bé, després de 5 minuts de història sobre "El Galáctico", li van demanar al noi que li posés un preu: 1 milió de yens!, 7.000 euros.
Els experts, després d'examinar-la van valorar l'objecte en, 25.000 yens, 177 euros!
No cal dir que el noi es va quedar molt decebut. L'explicació que van donar és que, al marge dels sentiments que aquest objecte pugi aportar als fanàtics de l'equip, la realitat és que, al Japó, el futbol només fa 10 anys que ha experimentat una gran popularitat, i que el valor de l'objecte es medeix pels èxit real dels esportistes de l'han signat, en el cas d'aquesta pilota, va dir, potser fa 3 anys valia alguna cosa, però ara no. Hi és que aquesta gent no ha guanyat cap campionat, una altra cosa seria si algun d'aquests personatges guanyés alguna cosa en aquest mundial, aleshores el seu valor pujaria una miqueta. Va posar l'exemple de Ronaldinho, campió d'Europa, de lliga, i pilota d'or, una pilota signada per ell valdria molt més que aquesta signada per tot l'"Equipo Galáctico".

1 comentari:

Anònim ha dit...

què bo... aquests són l'òstia. van sempre de guays i molts cops la caguen ben cagada...