dimarts, d’agost 01, 2006

La Licaco

Quan pels matins agafo el tren, una cosa m'ajuda ha suportar la son, la xafogor i el veí que s'asseu massa aprop... les il·lustracions de la Licaco, finestres obertes plenes d'optimisme i aire fresc. Es un plaer gaudir dels seus treballs que ajuden a evadir-me de la realitat, almenys durant el trajecte.
El passat diumenge vaig conèixer la Licaco en persona, segurament, en Masao, l'arquitecte, li construirà la casa. Què us puc dir de la Licaco, que és una persona encantadora, senzilla i molt amable, com els seus dibuixos. La Shi-chan l'adora, va estar jugant amb ella tota la tarda.
Només us puc ensenyar una imatge del teu treball, espero que en gaudiu tant com jo.

2 comentaris:

Elisenda ha dit...

No se però trobo una certa semblança amb els dibuixos del Jordi Labanda, Paramita o fins i tot amb els teus de la tenda de sucs, Estil clar i fresc, Es una nova forma de fer cartellisme? Els Japonesos s’han inspirat en el cartellisme modern europeu o son els dibuixants europeus que s’han inspirat amb la senzillesa del traç i la netedat dels dibuixos tradicionals japonesos?.
A mi sempre m’ha agradat mes el traç dels còmics europeus, tipus Daniel Torres o Milo Manara que les aventures de súper herois americans Marbel amb dibuixos molt mes foscos i arguments molt mes complicats. De manga japonès n’he llegit poc (Bola de drac, Ramma, etc...) pot ser per que quan era mes petita no m’agrada gaire ja que feia tot l’afecte que el còmic japonès havia suplementat l’europeu i l’havia eliminat del mercat. A l’últim salo del còmic que vaig anar farà uns 10 anys no hi havia res de còmic europeu tot era manga i súper herois americans. Ara sembla que tot s’ha mesclat. Però puc dir que els dibuixos que fan a tv3 son 80% japonesos Per tant el que pots trobar a les llibreries i quioscos també es 80 % Japonès. O sigui que es fa estrany ara que aquí estem ofegats per l’estil manga al Japó et trobis cartells que semblen fets per un occidental. Que en penses tu?

tobuushi ha dit...

De fet la Licaco no sap qui es Jordi Labanda, actualment els il.lustradors japonesos tenen com a referent principal Raymond Savignac i tota la il.lustració publicitaria dels anys 50 tan europea com ameriana, sobretot el glamour de Breakfast at Tiffany's o Charade.
Pel que fa a mi, saps que li feia posters al Ramón de Titus, tipus Jordi Labanda abans que aparegués aquest personatge, la meva referència és Licaco, per això t'ho recorda la web de sucs.
De la invasió del manga i el còmic americà tracte l'últim Astèrix.