dimecres, d’agost 16, 2006

Japó, un país de serveis_2

Una de les coses que més ha agradat als meus amics de visita a Japó a estat el tracte rebut per part de la gent que treballa de cara al client.
Una de les coses més divertides és "anar a fer" benzina. Des de fa anys al nostre país es van posar de moda les gasolineres d'autoservei, on tu mateix has d'omplir el dipòsit després d'haver abonat la quantitat requerida a un empleat que et parla darrera d'una finestreta. Si et dona les gràcies, bon dia o bona nit, estàs de sort.
Al Japó "anar a fer" benzina és una experiència de "lujo oriental", com diu un amic.
Arribes amb el teu vehicle i almenys quatre empleats correctament uniformats et donen la benvinguda amb una reverència, un d'ells et guiarà fins al "poste" corresponent, l'altre et netejarà els vidres, tots, per dins i per fora, un tercer t'obrirà la porta i posant-se a la gatzoneta et demanarà quant vols reposar, recollirà els dines o la targeta amb les dues mans com si li passessis la "patena", i anirà a la caixa a pagar, mentre això succeeix un quart empleat t'omplirà el dipòsit. En acabat un d'ells amb una bandera de colors cridaners aturarà el trànsit per què puguis sortir i els altres t'acomiadaran amb un << un moltres gràcies, esperem que torni, i condueixi amb prudència>> seguit de la típica reverència oriental, recordeu "Tenko", doncs igual.
El preu del combustible al Japó no és ni de bon tros més car que a Catalunya, aquest servei és gratuït i norma general. Dóna feina a estudiants o gent que vol treball extra.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt interessant, la veritat és que tot això no és veu per aquí.

Ara només falta que els treballadors de la benzinera siguin fades japoneses !!

tobuushi ha dit...

Potser hi ha alguna que hi treballa a temps parcial "arubaito"