dijous, d’octubre 23, 2008

Treball satisfactori

Diuen que els que treballem en el que ens agrada no tenim recompensa millor. Però no és cert, encara hi ha millors satisfaccions, com ara treballar en el que t'agrada i a més a més ajudar en projecte que millori el món en el que vivim.
Quan vivia a Barcelona vaig tenir l'oportunitat de treballar amb una grups d'amics, i crear un col.lectiu d'artistes que anomenàvem Mediaworks, els nostres projectes artístics s'involucraven en la solidaritat amb els nou vinguts,  i, alhora que denunciaven la tragèdia que obliga les persones a deixar les seves llars i famílies, intentàvem conscienciar l'espectador que, malgrat les diferències culturals i les distàncies, ens assemblem més del que ens pensem. 

Mediaworks va crear projectes com ara Mediterrània ( I, II, i III ) que denunciava les fronteres creades amb els nostres germans del sud de la mediterrània, o People, que ens feia veure les semblances culturals a traves d'un viatge interactiu pels mercats del món. O Bollywood, una denuncia de les febleses humanes, i les pors que ens envaïren durant els primers dies de la guerra d'Iraq, una barreja d'animacions creades les artistes plàstics amb música de Bollywood. 
Tots aquests projectes exposats al CCCB ( Centre de Cultura Contemporània de Barcelona ), o al Cervantes de Casablanca, al Marroc i a la Rambla del Raval de Barcelona.

Feia temps, però, que no havia tingut l'oportunitat de tornar a treballar en un projecte social, fins ara que ens va arribar a les mans, el projecte Scholargirls
Aquest és un projecte proposat per la secció japonesa de Room to Read, una ONG fundada per John Wood ( un antic alt carreg de Microsoft, que va deixar la seva feina per crear biblioteques en països del 3er món ).
El projecte Scholargirls té com objectiu recaptar 500.000 dòlars per escolaritzar nenes en el seus països d'origen, crear biblioteques i proveir-les de llibres.
El fet que que es centri només en les nenes és per culpa de la desigualtat existent en l'analfabetisme entre homes i dones en aquest països.
Així doncs hem tingut la sort de poder ajudar  a aquest projecte tan bonic i crear el seu lloc Web.Com he dit abans, fer el que més ens agrada i ajudar a una bona causa, hi ha millor satisfacció?
Podeu visitar aquest Web, en aquest enllaç: www.scholargirls.org