dimarts, d’octubre 07, 2008

La diferència està en les formes...

Si a un paio se li creuen els cables, es compra un ganivet de caça i apunyala 17 persones en un carrer comercial de Tòquio, aquest fet dona la volta al món, el paio es fa famós i experts d'arreu intenten analitzar les causes d'aquest comportament.
Però si un altre sonat va a un Internet cafè d'un barri tronat d'Osaka, i provoca un incendi que mata a 15 persones, aleshores, la notícia possiblement no traspassi les fronteres del país. 
Quina diferència hi ha en assassinar 17 o 15 persones? És la quantitat? 
Suposo que ens atrau molt més veure sang i fetge per la televisió que la façana d'un edifici calcinat, i que els reporters ens diguin que hi havien persones dins. 
Per la meva part crec que ha de ser tan esgarrifós morir tremat com morir apunyalat, però sembla que l'audiència no hi està d'acord.
La diferència està en les formes.
La setmana passa un tocat del bolet, va anar a un Internet cafè d'Osaka, i hi va calar foc. Era de nit, i hi havia gent dormint. Al Japó, alguns Internet cafè tenen petites cambres individuals o sofàs molt còmodes on passar-hi la nit, si no tens son, casa o has perdut l'últim tren per tornar a casa.

2 comentaris:

Josep M. ha dit...

M'encanta el teu blog. En quina zona del Japó vius?

Sobre el tema que tractes... doncs si, però potser també hem de contemplar el tema que val més 1 mort a Madrid, Berlin, París, Roma, Tòquio, Pequín, Seül, etc. que a Barcelona (o València, o Bilbao, o Palma...), Stuttgart, Lió, Milà, Osaka, Xangai, Ulsan, etc. És a dir, partim de la idea del centralisme. Això també passa a casa nostra, on una canonada trencada a Barcelona té accés a un espai televisiu i el mateix fet a Tarragona no.

Potser també és això que dius tu, que estem assedegats de sang. Però hi ha altres motius.

tobuushi ha dit...

Gràcies,
visc a Hadano, Kanagawa.

En aquest post explico una mica com és el meu poble:

http://tobuushi.blogspot.com/2006/05/lo-meu-poble.html