dimecres, d’octubre 29, 2008

CAT o E? 66

Michèle Alliot-Marie, la ministre de l'interior de la Republicà Francesa, ha cedit a les peticions dels Departaments francesos, i a partir d'ara les matrícules dels vehicles tornaran a portar l'indicatiu departamental, amb l'afegit, novetat, d'un símbol que identifiqui el departament, així doncs veurem senyeres bretones, occitanes i catalanes a les plaques del vehicles de L'estat veí del nord. Friso per veure la del Departament 66.
Tant que es critica a l'estat Francès de centralisme, i en el que va d'any l'Assamblea Nacional ha aprovat modificar la constitució per incloure la cooficialitat de les llengües regionals, i ara aproven l'indicatiu departamental.
Al nostre país la batalla de les "xapes" es va deixar córrer fa temps, però ni a la France es vol renunciar a la identitat nacional.
Qui n'ha d'aprendre?

5 comentaris:

Carquinyol ha dit...

noi, és que aquí es van queixar els que venien cotxes i, clar, ja saps que aquest lobby té molt poder a l'Estat que patim...

;)

Anònim ha dit...

Jo vaig anar a buscar l'enganxina del CAT a la llibreria Les Voltes de Girona que té el mateix color blau i tot i he substituit la E pel CAT. Sé que un dia d'aquests em posaran una multa per "tapar" la xapa de la matrícula però si tots ho féssim estic convençut que l'opció d'afegir una nota "regional" a la matrícula acabaria essent una realitat.

Tampoc no ens emocionem amb França. Ells es poden permetre el luxe d'afegir les banderes regionals perquè queda clar que TOTS son francesos. Aquí per sort encara tenen por de la nostra ensenya.

ian llorens ha dit...

Doncs no hi ha senyera a Perpinyà, ho pots comprovar aquí:

nouvelle plaque

En canvi n'hi ha una a la regió PACA (Provence, Alps, Cote d'Azur).

ian llorens ha dit...

Heràldica de la regió PACA (Provence, Alps, Cote d'Azur):
"La partie senestre du blason rappelle le blason de la Provence historique. C'est celui de la maison de Barcelone. Sur la partie dextre figure, en haut, le dauphin emprunté au département des Hautes-Alpes (lui même emprunté au blason du Dauphiné historique) et en bas, l'aigle emprunté au département des Alpes-Maritimes qui est en fait le blason de la ville de Nice et de l'ancien Comté de Nice"(Wikipedia francesa)

tobuushi ha dit...

Sí, i la senyera bretona, i un negret cors, és clar que a la Catalunya Nord van unir va temps el Rosselló i el Llenguadoc, per això han fet una barreja entre les quatre barres i la creu occitana. Quins nassos! Però si ls fa tan de por la Senyera deu ser per alguna cosa.