dimarts, d’agost 10, 2010

El filantrop del Ramen

Un desconegut va deixar 1 milió de iens en un restaurant de ramen d'Osaka. ( Notícia del Mainichi Shinbun ).

Hom continua la recerca  d'un home misteriós que es van presentar en un restaurant de ramen a Osaka on va deixar 1 milió de iens, dient que volia que el restaurant oferís àpats gratuïts a la mainada.

L'home va visitar el restaurant Menshen Mifuku Suminoe a Osaka el 27 de juliol, i hi va deixar 1 milió de iens en efectiu, dient a la botiga: "useu aquest diners per donar de menjar a la mainada".

El restaurant va tornar els diners a la policia immediatament, però a partir de 2 d'agost, amb ganes de complir els desitjos del visitant va començar una campanya de repartir de forma gratuïta 1.540 plats de ramen - en general al preu de 650  - per als nens d'escola secundària o més petits.

En el primer dia de la campanya del restaurant, uns 70 nens d'un club júnior de fútbol de l'escola del barri es va presentar. Posteriorment notícia va córrer de boca en boca, i els nens van començar a fer cua davant del restaurant.

Els nens van dir que volien donar les gràcies a "l'home d'un milió de iens", i l'han estat buscant. El restaurant ha coŀlocat un cartell amb el seu retrat robot, encoratjant a la mainada a agrair-li el gest si se'l troben.

El restaurant a dit que l'home es va presentar en solitari cap a les 3 de la tarda  el 27 de juliol, i va demanar ramen i altres plats del menú. Quan es va dirigir a pagar el compte va deixar un feix de bitllets nous. Segons testimonis, l'home semblava tenir uns 35 anys i portava ulleres.

L'endemà l'home va trucar per telèfon al restaurant i va preguntar: "Ja esteu repartint ramen entre els nens?"

La llei obliga que els articles que es troben siguin lliurats a la policia,  si el propietari no apareix el termini de tres mesos l'article serà lliurat a la persona que l'ha trobat, però el propietari del restaurant el sr. Ichiro Nakagawa, va decidir iniciar el servei de ramen gratuït sense haver d'esperar .

Segons el mateix propietari de l'establiment, la persona pot haver estat algú que hagi guanyat molt diners apostant a les curses de llanxes ràpides que tenen lloc prop del restaurant.

Missatges escrits damunt dels cartells del menú per agrair el gest.