dimecres, d’agost 04, 2010

Quants canals de "tele" tenim al Japó

Aquest és el meu comandament, i els botons que utilitzo per veure la "tele", al Japó ja fa temps que tenim televisió digital, el botó "D", però no farem la parada analògica fins l'any vinent. Ens ho prenem amb calma aquí. Però l'any vinent quan fem l'apagada analògica estic segur que el 100% podran gaudir de la televisió digital, i amb 3D si volen.
Al Japó tenim molts canals de televisió, propis i franquícies estrangeres, ara bé canals en obert només en tenim 8, entre els que tenim els públics nacionals NHK i els locals de la prefectura, en el nostre cas TVK la televisió de Kanagawa. Jo no tinc contractat cap servei ni per cable ni de satèŀlit, així que això és tot el que veig.
També hi ha versions d'aquests canal via satèŀlit, però sense antena no es poden veure, aquest és el botó BS.
Per veure la tele cal pagar un impost particular, aquest impost només el paguen les cases amb televisor, no sé com s'ho fan però l'inspector de la NHK passa a cobrar el primer rebut quan no fa ni un parell de dies que t'has mudat. És una mica com el sistema britànic.
Tots els japonesos tenen un estàndard alhora de posar els canal al comandament, almenys a la Regió de Kanto, on es troba Tòquio i Kanagawa entre altres prefectures.
la cosa va així:
1-2 NHK ( la televisió nacional ), 3 TVK ( televisió de Kanagawa, o la local de prefectura ), 4 Nippon Television ( o Nitele ), 5 TV Asahi ( del mateix grup que el diari Asahi, i el diari econòmic Nikkei), 6 TBS ( del mateix grup que el diari Mainichi, o l'esportiu Sponichi, canvia segons la prefectura ), 7 TV Tokyo ( És clar que a Osaka aquest no el veuen ), 8 Fuji TV.

1 comentari:

maria ha dit...

Amb 3D i tot!?Ostres que moderns!
I pensar que aqui quan hi ha una mica de tempesta ja et trobes el "sin señal" i ja pots esperar sentada perquè s'arregli.