dijous, d’agost 05, 2010

Els webs dels canals de TV al Japó


L'altra dia llegia un article d'un dissenyador gràfic americà que es meravellava entre la diferència del que ell creia el minimalisme japonès i el disseny web. Aquest dissenyador desconeix l'estètica japonesa, i pensa que tot el Japó és ZEN, però en realitat als japonesos els agraden molt els dissenys recarregats plens de colorins, i molt caòtics, aquell minimalisme que ens fascina als occidentals el deixen pels temples i pagodes.
Recordo quan treballava a Myprint, una empresa japonesa, el meu cap sempre em deia que els meus dissenys eren "samishi" els faltava alguna cosa, eren massa senzills, massa minimalistes. Quan estudiava Belles Arts a Barcelona els meus professors de Teoria del Disseny deien; "ornament és delicte". Doncs els japonesos delinqueixen molt.

Els webs que us ensenyo són els dels canals de televisió de que us parlava ahir, aquestes imatges són estàtiques per veure-les realment tal com són, cal visitat el lloc en concret i veure totes les banners i les animacions supèrflues que hi posen de més, perquè no sigui "samishi". Per ells com més recarregada més els agrada, tenen la sensació que s'hi ha treballat molt, potser per això als japonesos els fascina el Modernisme o el Rococó.

Els webs dels canals japonesos tampoc són molt pràctics, costa molt trobar la informació que cerques, i a diferència del web de TV3 no s'hi poden veure vídeos de programes sencers, una llàstima, en aquest aspecte a Catalunya aneu molt per endavant nostre.

Text i més text, ple d'enllaços de fan pamapallugues, i banners que van canviant, tot plegat mareja molt.

No us penseu que aquesta finestra mostra un vídeo, són només diapositives de diferents programes, aquest web amb el de la NHK és dels que menys m'agrada tot i que de colors és més auster que els altres, potser massa i tot, els menus grisos es perden entre les altres coloraines.

Aquest web només li faltava la imatge de Don Johnson perquè sembli encara més tronat del que és.

Aquest és tan blau cel i pàlid que es difumina a la pantalla, fixeu-vos amb el detall de les flors i les brillantors d'amunt el mar de Yokohama. És un canal de TV o una botiga de confits de bateig?