dilluns, de novembre 15, 2010

"Obamatcha"

 Ahir el president Obama va visitar la veïna ciutat de Kamakura, haig de dir que tot el Japó està molt excitat amb la seva visita, al contrari del que passa al seu propi país, Obama gaudeix al Japó de molta popularitat. Jo mateix, que vaig visitar Nova York just abans de les eleccions hi vaig poder viure la il·lusió dels Nova Iorquesos per Obama, vaig estar temptat d'anar a veure si el veia, si no és que imaginava que la seva visita seria de vist i no vist, i no feia dia per anar amb un nadó de vuit mesos i una nena que és el "cul d'en Jaumet".

 El president Obama és al Japó per una reunió de l'APEC ( Asian-Pacific Economic Cooperation ). En la seva primera roda de premsa Obama va recordar que de petit havia visitat la ciutat de Kamakura amb la seva àvia i que li havia impressionat molt veure el Gran Buda i li havia agradat molt menjar gelat de te verd.

 Així doncs, per aquelles coses sorprenents que tenen els japonesos amb els hostes, es va organitzar una visita al temple del Gran Buda i us podeu imaginar el rebombori que això ha creat. Un cop més els comerciants japonesos han fet gala de la seva creativitat i han rebatejat el gelat de te amb el nom de "Obamatcha" fent un joc de paraules amb el cognom del president i la paraula "matcha" te verd o te cru.

En aquest cartell s'hi pot llegir: "President Obama, Obamatcha un sabor que et farà reviure la memòria".
Em fa gràcia com la televisió entrevistava als visitants i curiosos que tastaven el gelat com si fos per primer cop ( el gelat de matcha és molt comú al país ) i els preguntaven que en pensaven del sabor. Total monés li havien canviat el nom.
Per cert quan l'anterior primer ministre, Hatoyama, va visitar Obama a Washington ja li va fer portar aquest gelat.

1 comentari:

Carquinyol ha dit...

està bé això de canviar el nom a una cosa per a 'reinventar-la'.... en això no són tan diferents els japonesos com els d'aquí...