dimarts, de novembre 30, 2010

Un Oden calentonet, si us plau

Passem pàgina dels desenganys polítics i gaudim de la vida lluny del soroll.
Anit, per consolar-me, l'Aya em va preparar Oden, aquest és un plat típic d'hivern. Es tracta de bullir diferents ingredients a foc lent, entre els que hi ha ou, nap, konnyaku ( una gelatina feta de la planta del konjac ), kamaboko ( una pasta feta de peix ), mochi ( pasta d'arròs ), tofu, etc.
Tot plegat s'amaneix amb "miso" ( una pasta de soja fermentada ) o amb suc de bonítol, segons la regió del Japó.
Originàriament l'Oden es feia amb miso i tofu, i era un plat dels pobres a la zona de Kansai ( Nagoya, Osaka, Kobe ). Actualment hi ha moltes varietats d'ingredients, molt més elaborats.
L'Oden es pot trobar a restaurants especialitzats tot i que es pren com a "tapa" calenta. També es pot comprar Oden a les "conbini" ( botigues de cantonada semblants a les botigues de les gasolineres ).
És un plat molt bo que entra molt bé quan fa fred, i que és divertit de menjar degut a la quantitat d'ingredients i la seva diversitat de textura i forma. Si mai en teniu l'opurtunitant, tasteu-lo, no us en penedireu.

2 comentaris:

maria ha dit...

Ara amb una pregunta curiosa...ja els hi has fet l'escudella i carn d'olla alguna vegada?Si que fa bona pinta l'Oden però és que l'escudella és tan bona...

tobuushi ha dit...

La veritat és que no en sé fer d'escudella. No n'havia fet mai quan vivia Catalunya, era solter i sempre anava a casa els pares per celebrar el Nadal.
Ara que sóc al Japó, després d'anys de frustració per no trobar els ingredients necessaris per fer cuina tradicional catalana, m'he rendit i el que faig és cuina japonesa al gust català.