dijous, d’agost 04, 2011

Si vas en bici...

La prefectura de Kanagawa ha publicat noves normes i sancions per les bicicletes. Aquestes lleis són diferents segons la prefectura, algunes d'aquestes regles ja s'havien aplicat a Tòquio fa anys però Kanagawa era més permissiva, a partir d'ara haurem d'anar més en compte.
Les noves normes són:
No és permès parlar per telèfon mentre es va en bicicleta, la sanció por arribar als 50.000¥ ( 452€ )
No es pot es poden usar auriculars,  la sanció por arribar als 50.000¥ ( 452€ )
Les què ja s'aplicaven són:
Anar dos en bicicleta es pot sancionar amb fins a 20.000¥ ( 180€ )
Molestar als vianants es pot sancionar amb fins a 20.000¥ ( 180€ )
Anar sense llums es pot sancionar amb fins a 50.000¥ ( 452€ )
Saltar-se un semàfor en vermell pot representar fins a 3 mesos de presó o fins a 50.000¥ ( 452€ )
Aguantar un paraigua obert mentre es va en bici es pot sancionar amb fins a 50.000¥ ( 452€ )
Haver begut o muntar en bicicleta en estat d'embriaguesa pot representar fins a 5 anys de presó o 1 milió de iens de multa ( 9.000€ ). Aquesta és potser la més complicada ja que molta gent agafa la bici i no el cotxe quan va a beure.
Pel que fa al compliment de la normativa, Japó és "can pixa", estic fart de veure gent en bicicleta, no només parlant però escrivint missatges de text! Quan plou tothom va amb el paraigua obert, i anar en bici dos és una tradició que fins hi tot surt a les peŀlícules de Miyazaki.
De totes maneres més val saber-les per si de cas, a la policia japonesa no els agraden gaire el guiris en bici.

4 comentaris:

maria ha dit...

Fa un temps repartien fullets per les normes de circulació de bicis per la gent que venia de fora, però ni de bon tros tenia aquests dibuixets t'han específics.M'agraden més els vostres.

Marta ha dit...

Si aqui a Barcelona hi hagués el civisme del Japó, jo ja seria feliç!! Ja que ara que treballo com a informadora al Park Güell i veig com els d'aquí i els de fora no respeten el que tenim t'entra una tristesa!!!

tobuushi ha dit...

Maria. Dona és que som el país del Manga ;)
Marta. Doncs no et pensis que tot sóns flor i violes, ja he dit que això és "can pixa". Per cert deus fer d'informadora al "Parc Güell", oi?

Marta ha dit...

Si, si que estic d'informadora. La veritat es que puc dir que Gaudí era un gran artista ! Ja ho sé que tot no són flors ni violes, però segur que més cuidadosos que aquí segur!!