divendres, de febrer 03, 2012

Setsubun 2012

Avui hem celebrat un nou Setsubun, la cerimònia d'espantar els dimonis, ja fa anys que us en parlo, la litúrgia sempre és la mateixa, però enguany hi havia l'afegit que seria la darrera vegada que la Shikibu llençaria les mongetes ja que el proper abril comença l'escola primària.
La cerimònia és tot un espectacle i encara que any rere anys fan sempre el mateix, jo no me'n canso de veure-la, serà pels vestits de Samurai, o per les noies vestides en Kimono, o per veure els avis "ferotges" barallant-se per les mongetes que llença la mainada.

Enguany també hi ha hagut desfilada d'autoritats, en consistori municipal sencer, i és clar els artistes locals no podien faltar a la cita.

L'any passat també va cantar cançons tradicionals, és un noi vestit de Geisha, abans era molt típic, com en el Kabuki, el teatre tradicional japonès, on no hi ha dones.

 Alguns espectadors estaven emocionats i d'altres s'ho miraven escèptics...

 ...eren els déus de la fortuna! Espero que aquest any ens siguin més propicis!

Després dels cantants i els déus, les minyones del temple han preparat l'enterimat per la canalla de l'escola.

 Es el moment mes esperat, quan la mainada llenca les mongetes.

Seguidament un arquer tira dues fletxes, segons on caiguin portara sort. Però jo no m'ho crec gaire, l'any passat van caure bé i una mica més i s'enfonsa el país.

 Després arriba el torn dels grans, es l'oportunitat per poder agafar unes quantes mongetes si estàs lluny.

 No em direu que no paga la pena...

 En Miro no va poder agafar cap bosseta de mongetes però un avi molt simpàtic li va donar una, no sé per què ara, cada cop que li faig una foto posa aquesta cara. L'Aya ha quedat molt guapa, i estava molt contenta ha arreplegat un munt de mongetes!

Algunes bosses tenen número, segons els número hi ha un regal, hem estat de sort, ens ha tocat Sake, i salsa de soja, un ventall i uns quants picarols en forma de drac que serveixen d'amulet. Al vespre farem el Mamemaki, però això ho explicaré en una altre entrada (^_^)

2 comentaris:

Olga Prats M. ha dit...

M'han agradat molt les fotos, però les que més, l'última i la penúltima! Una abraçada a tots quatre!

tobuushi ha dit...

Olga.
Són els reis de la casa!