dijous, de febrer 16, 2012

Polítics de Grecian 2000

Al Japó no tenim el glamour del Parlament de Catalunya, ni els morros de l'Alícia Sànchez Camacho per donar color a la nostra vida política. De fet els polítics japonesos tenen molt poc gramour, per no dir gens. La majoria són homes madurs, grisos de discurs i de fets, terriblement avorrits i addictes al Grecian 2000. O almenys això sembla, sinó guaiteu una petita mostra de la fauna política del Japó.

Yoshihito NODA ( 54 anys ), Primer Ministre ( Partit Democràtic del Japó DPJ ).

Katsuya OKADA ( 58 anys ), Vice-primer Ministre ( DPJ ). L'Aya i jo li diem l'"Artur Mas" japonès.

Koshiishi AZUMA ( 75 anys ), Secretari General del DPJ.

Jun AZUMI ( 50 anys ), Ministre de Finances ( DPJ ).

Michihiko KANO ( 70 anys ), Ministre d'Agricultura ( DPJ ).

Tatsuo KAWATA ( 67 anys ), Ministre d'Afers Interiors ( DPJ ).

Aquests eren membres del govern, però l'oposició no es pot dir que millori gaire en bellesa...

Tanisaki SADAKAZU ( 67 anys ), líder del principal partit de l'oposició, Libral Democratic Party ( LDP ), aquest partit va estar al govern pràcticament des de la instauració de la democràcia i no s'han acostumat a estar a l'altra banda.

Natsuo YAMAGUCHI ( 60 anys ), líder del New Komeito Party, el tercer partit per número de representants.

Kazuo SHII ( 57 anys ), president del Partit Comunista del Japó. 

Bé, què us han semblat? Tret de comptades excepcions, la majoria de polítics japonesos fan aquesta pinta. 

5 comentaris:

Carquinyol ha dit...

Ara mateix em poso mans i mànigues per a muntar una campanya d'aprovació d'una LPI per a enviar a n'Alicia Sánchez-Camacho al Japó per temps indefinit Per. A que compartido amb aquell país amic la 'política fashion' de que gaudim per aquí.

Marta ha dit...

I no teniu a cap dona?? Una mica masclista aquest gobern, no?? Si, crecque l'Alicia Sanchez Camacho estaría molt bé allí,perqué aquí....... NO L'AGUANTO!!!

Claire ha dit...

Sempre sempre havia pensat això del Grecian 2000!! jajajaja Que bo que ho hagis comentat! Realment ho trobo molt curiós que vagin tots tenyits!

jajajaj Realment Katsuya OKADA és l'"Artur Mas" japonès!!! Que bo!!!

maria ha dit...

No hi ha dones polítiques?

tobuushi ha dit...

Carquinyol.
L'Alicia Sánchez-Camacho ja ens la podeu enviar, de segur que li trobaria una bona feina a la prefectura de Fukushima, ella que en sap tant de "fer neteja" tindria molta feina a recollir la runa que encara hi ha escampada.
Marta i Maria.
Sí que hi ha dones però no tantes com als parlament europeus, Japó encara no és un país normal per que fa a la igualtat de gènere.
Claire.
No posaria la mà al foc, però per a mi que van tots de pot, a diferència dels EEUU al Japó els polítics no volen tenir els cabells blancs.