divendres, d’agost 31, 2012

Yokohama, Sakuragi-chou i Minato Mirai 21

Yokohama és la capital de la nostre prefectura, una ciutat que va créixer al segle XIX amb l'obertura del país al món i el primer port de Tòquio. Una capital amb regust occidental i l'exotisme del Barri Xinès, llàstima que la Guerra la va pràcticament destruir. A mi m'agrada molt anar-hi i només la tenim a 30 minuts de casa.
Baixant a l'estació de Sakuragi-chou ( 桜木町 ) a Yokohama, es pot accedir a la zona de Minato Mirai 21, més coneguda com a Minato Mirai o MM. Aquesta és una zona portuària guanyada al mar, on abans hi havia indústria pesant i la fàbrica de Mitsubishi Heavy Industries, ara hi ha jardins, hotels, museus, i un parc d'atraccions.
La idea va sorgir a finals dels 60 del segle XX i el nom volia fer referència a una ciutat futurística, una nova ciutat del segle XXI. La construcció, però no va començar fins el 1983 en plena bombolla econòmica.

La Shikibu va tornar a l'escola ahir dijous 30 de setembre. Però abans van decidir passar un dia de festa per celebrar la fi de les vacances. Així doncs l'Aya i jo vam tenir una "cita doble" cadascú amb la seva parella (^_^)

Primera parada, per dinar, al Buddy's un restaurant americà ( a la japonesa ), que es troba just sortint de l'estació, quan vius de boles d'arròs i peix, de tan en tan et bé de gust menjar una bona hamburguesa feta amb ingredients naturals.

Tan en Miró com la Shikibu van gaudir de les seves hamburgueses, només cal veure a la cara assassina que feia el "Patufet" davant d'aquesta hamburguesa amb alvocat.

Per fer baixar les calories de les hamburgueses teniem pensat fer una passejada fins al parc d'atraccions, Cosmo World. Als molls de Minato Mirai són molt bonics i hi ha els edificis més emblemàtics de la ciutat de Yokohama.  El primer que veus quan enfiles el passeig Kishamichi, on hi havien les vies dels ferrocarrils a les fàbriques, és el Nihon Maru, un vaixell escola construït el 1930, i que et fa pensar que els vaixells d'abans eren més bonics.

Però l'edifici més alt i emblemàtic de Yokohama és el Land Mark Tower, un lloc especial pels nens que visitin el Japó, ja que hi ha la botiga més gran de Pokémon del país.

 Un altre vista del Nihon Maru, que es pot visitar.

Una imatge dels molls amb Cosmo World a la dreta i l'Hotel Grand InterContinental, el nostre hotel "vela".

 La Cosmo Clock 21, el "rellotge oficial" de la ciutat.

 Elis! Elis!

 Al fons les tres Queen Towers.

Al damunt de la sínia les vistes són fantàstiques, el millor és pujar a les góndoles 20 i 50 que són transparents, això sí, si no uns fan por les altures.

El Land Mark Tower a l'esquerra i les Queen Towers a la dreta, a baix,  el parc d'atraccions Cosmo World.

 Una vista d'una góndola buita, són prou grans com per fer-hi un sopar.

 Aquests ponts eren vies de tren que anaven de les fàbriques a l'estació de Sakuragi-chou.

Mireu bé la Land Mark Tower ara de nit, no us recorda una mica a Isengard ( L.O.R. )? La meva tieta hi treballava i és una mica bruixa (^_^)

 L'Hotel Grand InterContinental i el Pacifico Yokohama al fons, el Pacifico és un edifici de congressos.

 El Mont Fuji entre dos gratacels de la ciutat. O potser Mount Doom ( L.O.R )?

 3 minuts per les 7 del vespre, és per això que se'n diu Cosmo Clock 21. Ja veieu que al Japó es fa fosc ben d'hora, oi?.

Enguany la Shikibu no ha pogut pujar a totes les atraccions, per un parell de centímetres, però ja m'està demanant de tornar-hi l'any vinent, sobretot per pujar a la "centrifugadora" aquesta.

 Però l'atracció més bonica són els Cavallets, com el que hi ha a la falda de Montmartre a París. 

 Són molt més bonics i elegants que la rampoina atrotinada que venia a Badalona per la festa major, els "Cavallitus" de la platja, que els deiem.

 Al Japó els agraden molt tot i que no n'he vist gaires, en diuen Merry-go-round.

 A mi m'encanten, amb aquesta estètica de Belle Époque i Barroca.

I així vam acabar la nit donant voltes als Cavallets, abans de tornar cap a casa marejats i cansats, però divertits.

7 comentaris:

anna ha dit...

quines fotos més guapes! m'encanten!!! i yokohama... quina ciutat més bonica. ah! i aviat aviadet, t'explicaré la idea-projecte que tinc pensada i que m'agradaria que m'ajudessiu! arribarà en breu! records i petonets!

maria ha dit...

No ho sabia que es feia fosc tan d'hora. Ostres...

Assumpta ha dit...

Jo també hi vull anar!! :-))

tobuushi ha dit...

anna.
Yokohama com a ciutat és més bonica que Tòquio però com que sóm veïnes queda una mica "vampiritzada" per la capital. Yokohama es fa fundar com a port pels extrangers a qui els estava pohibit visitar Edo ( ara Tòquio ).
Ja em diràs de què es tracte, emoció, emoció ( waku, waku )

maria.
Però també es fa de dia molt aviat, a les 8 del matí sembla migdia.

Assumpta.
Ja ho saps, quan viguis t'hi porto (^_^)

Anònim ha dit...

increïble post amb increïbles fotos d'un increïble lloc ^^ has vist quan vocabulari que domino xD

tobuushi ha dit...

pons007
Increïble comentari (^_^) Gràcies!

Claire ha dit...

Ooohh! Genials les fotos!
I ja es veu que us ho vau passar genial!!
Jo vaig visitar Yokohama amb uns amics japonesos, però només mig matí, i em van dur a la nòria! I també hi vam pujar, a una de les góndoles que són transparents! Em va encantar!
No ens enteniem gaire xerrant i no m'havia enterat del que eren la meitat de les coses que veia, jejeje Però el Fuji ja et dic que no el vaig veure!

Per cert, parlant d'hamburgueses, ja han tornat a obrir Wendy's al Japó? Em va semblar llegir que fa uns anys n'hi havia i van tancar i que aquest any en tornaven a obrir alguna. En saps alguna cosa? Gràcies!