dimecres, d’octubre 31, 2012

Podré votar?

Suposo que tan els qui viviu al Principat com els que sou fora estareu assabentats dels problemes que els residents a l'estranger estem tenint per votar.
Abans que res haig de dir que des de l'ambaixada espanyola, de moment no m'ha posat cap impediment i m'han informat dels passos que havia de seguit per poder exercir el meu dret. 
Jo he fet tots els tràmits requerits per poder fer-ho, i ara estic a l'espera de la confirmació de l'acceptació de la meva sol·licitud.
Tanmateix per arribar on sóc he hagut d'implicar amics residents a Catalunya. És al·lucinant que al segle XXI només puguis remetre documentació per correu postal o FAX, i no per e-mail. Sobretot si el número de FAX no para de comunicar.
Nosaltres ho vam intentar a casa d'una amigueta de la Shikibu que encara en tenen, però no va passar. Finalment li vaig demanar a un amic que el va enviar des de l'empresa on treballa a Catalunya després d'estar-s'hi una bona estona provant.
Encara no se si podré votar, si no rebo les paperetes electorals voldrà dir que no. 

Ahir escoltant RAC1 vaig saber d'una iniciativa de Solidaritat ( SI ) que ha engegat una campanya per "apadrinar" el vot als catalans de la "Diàspora".
@apadrinaunvot em sembla una nova idea i ara mateix faig una crida per si algú em vol apadrinar en cas que pugui votar des del Japó.
No cal que us digui que el meu vot vol ser sobiranista, car vull la llibertat del meu país.

5 comentaris:

Sergi ha dit...

Això que està passant amb les ambaixades no té nom. També estic al cas de la campanya aquesta, i tot i que pot ser una solució, no sé si tindrà massa èxit. Els que no voten, ho fan perquè no volen, i no aniran a votar per un altre. I qui garanteix que votin a qui els demanen? I qui garanteix que no es vota dues vegades, una per correu i l'altra per mà d'algú que t'ha apadrinat. Bé, potser m'hauria de mirar bé la campanya, que potser tot això està solucionat. Però el que seria ideal és que ningú no es vegi privat del dret de votar. Espero que te'n surtis. Jo voto per correu, i no les tinc totes...

maria ha dit...

És una bona iniciativa i molt original. Si conec algú que no vol votar t'ho faré saber. Jo votaré el dia 25.

tobuushi ha dit...

XeXu
Tens raó, però què podem fer?

maria.
Merci!

Judith ha dit...

Jo tampoc he tingut problemes de moment, però encara em falta que m'arribin les paperetes per poder enviar el vot. Això sí, m'he hagut de moure uns 260 Km, per poder anar al consulat de Hamburg. Un pal de viatge, però que vaig procurar aprofitar.

tobuushi ha dit...

Judith.
Nosaltres tenim sort que l'ambaixada espanyola no és tan lluny de casa. 20km, ostres!