dimarts, de desembre 03, 2013

El Monopoli de la "Moreneta"

Fa poc us vaig explicar que havia estat als Països Catalans per feina. De tornada a casa vaig voler passar a visitar la meva família de Manresa. Res un migdia però molt ben aprofitat.
Tenia l'encarreg d'un amic i company de feina coreà de comprar una icona religiosa, aquest company és cristià practicant i al Japó no hi ha massa per escollir. Vaig pensar que seria bona idea portar-li una Mare de Déu de Montserrat.
Quina va ser la meva sorpresa quan després de preguntar per totes les botigues de Manresa una dependenta ens va dir: No la trobareu, només es pot comprar a Montserrat, l'Abat no ens dona permís per vendre'n, és exclusiva del monestir.
Sincerament, no sabia que Déu tingues propietat intl.lecual, ni és clar la Mare de Déu.
La setmana passada, un cop de tornada al Japó, em va arribar la notícia de que una empresa havia fet un caganer de la "Moreneta", figura, que, personalment trobo de mal gust, com la resta de caganers. A casa no n'haviem posat mai al Pessebre.
Tanmateix la polèmica s'ha desfermat i el Monestir ha demanat que es retiri la figureta, ara jo em pregunto i l'interés del Monestir de retirar la figura del mercat, és religiós o més "d'aquest món" com deia Jesús, ja que segons els botiguers de la capital del Bages, el monestir en té el monopoli.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

vols dir que algú seria capaç de treure negoci d'alguna cosa com ara la religió?! no pot pas ser...

Assumpta ha dit...

Quina cosa més estranya això que et van dir a Manresa! Jo visc a Reus i estic seguríssima que puc comprar alguna imatge de la Mare de Déu de Montserrat aquí (al centre, hi ha una botiga velleta, velleta que es diu Impremta Catòlica i que tenen llibres, estampes, imatges, etc. i posaria la mà al foc que en tenen... ho preguntaré hehe)

No m'imagino cap Abat de Montserrat, on són el millor del millor en quant a oberts, bona gent, dialogants, prohibint la venda d'imatges de la Mare de Deú... El que imagino que sí que no podràs comprar fora de Montserrat seria una que portés aquella etiqueteta "record de Montserrat" o alguna cosa així.

En quant als caganers. Jo tampoc n'he posat mai al meu pessebre. Ni quan era petita ni ja, de gran, a casa meva, quan "depenia de mi" ;-))
A mi em va fer gràcia anar comprant unes figures que eren molt maques -i, per tant, cares!- i s'havia d'anar fent poc a poc... un any purament el Naixement, el segon any algun pastor, el tercer any els Reis... i així. Però mai em va passar pel cap comprar un "caganer"... No m'agraden.

Però, a més, en aquest cas és una burrada total. Suposant algú que li faci'n gràcia i en vulgui posar. Quin sentit té posar un "personatge de l'Escena" REPETIT?

Qui posi aquest horrible caganer daurat al seu pessebre, tindrà DUES MAREDEDÉUS... No té ni gràcia, ni lògica, ni sentit, ni bon gust, ni res positiu.

Carquinyol ha dit...

A mi em crida l'atenció que ara facin negoci de les imatges divines els representants d'una religió la qual, als seus inicis, considerava sacríleg posar-hi imatge a Déu !

Anònim ha dit...

Jo he vist morenetes aquest cap de setmana al corte inglés de plaça Catalunya.

salutacions