dimarts, de juliol 18, 2006

Bicicleta en doble fila


Ahir dilluns va ser festa, la festa del mar, res d'especial, tret del plaer de gaudir de la meva familia un dia extra. A part d'això, tot el dia amb pluja, de la forta, aiguats a l'oest i gent evacuada. Avui "sant tornem-hi".
Ara, des de la meva nova oficina, veig com una guàrdia multa una bici que està aparcada damunt de la vorera, quina poca vergonya! on se's vist estacionar vehicles als espais destinats als vianants!
Per si no ho sabíeu, a Tòquio no pots aparcar la bicicleta on et vingui de gust, només als pàrquings, privats o de lloguer, especials per aquest tipus de vehicles.
Al meu poble passa un camió "recollint" les bicis mal estacionades.
A part d'això, les bicicletes a Tòquio, paguen impost de circulació, això és per qui es queixi de Barcelona.
Penjo la imatge de l'agent municipal, que sembla una guàrdia civil, disculpeu la qualitat, l'he fet amb el mòbil, i té un zoom molt dolent.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

M´agrada especialment el teu bloc perquè és com tenir una finestreta oberta a un altre mon. Supose que desprès de llegir-te hauríem de preguntar-nos, quanta gent utilitza la bicicleta a Tòquio i quanta gent la utilitza a Barna com per a que passen aquestes coses???. A Barna cada vegada més, de totes les maneres, per la part que em toca, tornar-se boig tots els dies per buscar aparcament per als cotxes ja és suficient, buscar-lo també per a la bicicleta ja seria massa bogeria, encara que igual així no aniríem sempre amb la por de que ens la furtaren en qualsevol lloc. Com seguisca pujant tant el transport públic ja descobrirem com canvien les coses en poc temps.

Anònim ha dit...

Jo soc la "anonymous" del comentari de damunt. M´agrada molt més deixar el meu nom. Fins aviat!

Anònim ha dit...

Aquest policia tindria mooooolta feina al meu carrer, a Badalona ens anirien bé uns quants així !!

Per cert, envia una mica de pluja que aquí estem ja més resecs que un bacallà al sol !!

tobuushi ha dit...

No sé exactament quantes bicicletes hi ha a Tòquio però us en puc fer una idea, en un barri petit com Arakawa de 187.000 habitants hi ha censades 175.000 bicicletes. En un 41.5% dels accidents de trànsit hi ha involucrada una bicicleta. Les multes per mal estacionament de les bicicletes poden anar, en el barri de Toshima, de 5.000 fins a 500.000 yens! l'ajuntament de Toshima preveu recaptar 232 milions de yens anuals en multes a bicicletes!

Anònim ha dit...

A Barcelona fa anys que sento a parlar de que volen intentar promoure la bicicleta com a mitjà de transport, però a mi em sembla de moment una utopia. La gent no sap conduir, i si ja es perillòs moure's en ciclomotor imagina't en bici, amb la poca estabilitat que té. A més els carrils que hi han habilitats de cop i volta es tallen, deixante al mig de la ciutat. En fi, abans haurien d'aprendre a conduir amb una mica més de respecte i mirar de millorar el pla de urbanisme de la ciutat!
Per cert, m'encanta el teu blog encara que no hi participi gaire el vaig llegint de tant en tant!
Petonets a tots tres!