dimarts, de juliol 11, 2006

Els supositoris Nord-coreans


"Corea del Nord ha disparat un altre míssil, després que els que ha llançat de matinada hagin aixecat les protestes del Japó, els EUA, el Regne Unit i Rússia. Aquest projectil, que seria el setè en menys de 15 hores, segons fonts oficials japoneses, i l'onzè segons informacions russes, ha caigut al mar del Japó. Un dels que ha llançat fins ara Corea del Nord era de llarg abast. L'exèrcit nipó està en estat d'alerta, i els Estats Units han qualificat l'acció de provocació". 05/07/2006 telenotícies.cat

Ja ho fa això, de tan en tan, en Kim Jong-il, dictador de Corea. Ho fa per provocar, per espantar i per demostrar que encara te força, un cop d'efecte. No fa pas massa dies que el Règim de Corea del Nord, "Kitashosen" com es diu en japonès, va permetre la trobada entre un fill sud-coreà segrestat pel Nord als anys 80 i la seva mare resident al Sur. La reunió tenia a veure amb el cas de la ciutadana japonesa Megumi Yokota, també segrestada durant els anys 80 i que pressuntament es va casar amb aquest ciutadà sud-coreà. Aquesta tímida obertura fa que encara sigui més contradictori el llançament de míssils.
Però s'ha de tenir en compte que Corea del Nord sobreviu gràcies a les ajudes internacionals, i sempre que Pyongyang llença un míssil després demana un increment de l'ajuda humanitària.
Una altre cas curiós que podria estar tret d'una pel.lícula de Berlanga, és el de fa un any en una competició esportiva internacional celebrada al Japó, els nord-coreans van enviar una delegació d'animadores super triades per la seva bellesa. L'èxit va ser tant gran que per primera vegada japonesos van demanar visats per anar a visitar el "Papu" de país veí com si fossin els solters de Plan. I es que sobre "Kitashosen" corren tantes notícies verídiques com llegendes urbanes, el cert és, però, que durant els anys 70' i 80', els nord-coreans es van dedicar a segrestar ciutadans japonesos, americans i sud-coreans per treure'n informació i per aprendre l'idioma.
Al Japó, a part de les queixes evidents del primer ministre o del cap de l'opocició, els únics que han anunciat l'"Apocalipsi" han estat, com sempre els partit d'extema dreta ultra-nacionalistes, afortunadament, per a mi, quatre gats. La resta no perd el son, sinó és per seguir el mundial d'Alemanya.