dijous, de juliol 20, 2006

Una altre meravella


El proper dia 29 de juliol s'estrena "Gedo Seki", Tales from Earth Sea (Contes de Terramar). Una altra meravella de Miyazaki Hayao i l'estudi Ghibli.
Darrerament els americans ens estan saturant de pel.lícules d'animació 3D digital, aprofitant els èxits de "Shrek" o "Nemo", però si el que voleu són dibuixos animats tradicionals, ara per ara el mestre és Miyazaki, és evident que, actualment, l'estudi Ghibli utilitza els ordinadors per simplificar el procés de producció, o aconseguir efectes especials més espectaculars, però els decorats i els personatges són dibuixats a mà. És un plaer sentir la calidesa del traç de la línia, i us ho diu un que fa servir "Adobe Illustrator" cada dia del món.
Per veure el trailer de la pel.lícula adresseu-vos a "Ghibli"
El web està en japonès però si anéu "clicant" ja ho trobareu, una pista, seguiu en "Totoro" i després cliqueu sobre un dibuix que sembla Aya Sophia, no us poso un link directe per què així és més divertit.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Dóna’m mes pistes que no ho trobo. Però se segur que aquí aquesta pel•lícula ni arribarà a estrenar-se com a molt un cop sortí en DVD la podrem trobar en un reco oblidat de fnac

elisenda

tobuushi ha dit...

Dona el viatge de Chihiro va ser un èxit, i Howl's moving castle, també, esclar que s'estrenarà a Barcelona, però més tard que al Japó, clar.

vullunfestuc ha dit...

oooooo contes de terramar explicat er miyazaki..... l'haurem de buscar a la xarxa per què a França aquestes pelis hi arriben tard ( tot i que puc estar content que hi arriben pq a Catalunya...)