dijous, de desembre 14, 2006

La penosa ignorància de TV3


És patètic que la televisió pública catalana doni malament les notícies, és una prova evident que ja no és la televisió que volia esdevenir la BBC de la mediterrània.
Avui he llegit la notícia del Barça al Japó, segons informa TV3 el Barça jugarà dijous a l'Estadi Yokohama, Tòquio.
A veure senyors de TV3, des de quan Yokohama és Tòquio, perquè no en tenia ni idea, ara, resulta que hauré de canviar l'adreça de la meva "alien card" ( la meva targeta d'estranger ) i hauré d'anar a renovar el visat a Tòquio i no a Kawasaki com ho estat fent fins ara.
Senyors de TV3, si us plau documentin-se! Yokohama és la capital de la Prefectura (Provincia) de Kanagawa, una prefectura independent de Tòquio, amb un governador propi, policia, diputats i normatives diferents a les de la capital del país.
No és la primera vegada que el mitjans públics catalans donen notícies sobre el Japó sense contrastar fonts i menys preuant la geografia del país. Durant el meu primer any al Japó i va haver un gran terratrèmol a la Prefectura de Nigata, al costat del Mar del Japó, al centre de l'illa gran (Honshū), on van morir unes 200 persones. TV3 es va limitar a dir que el terratrèmol havia afectat l'est del Japó, on visc jo (Higashi Nihon), provocant alarma entre la meva família.
Poc després, TV3 donava la notícia de la inauguració d'una exposició d'Antoni Tàpies on deia que assistiria una princesa de la que es van inventar el nom. La meva família japonesa "flipava".
Per cert, han avisat de la fantàstica acollida d'una exposició sobre Dalí, cues tots els dies, hores d'espera, programes especials de televisió, "Dalimania", genial, com diria ell!

Aquesta és la senyera de Kanagawa

I aquesta la de Tòquio

AH, una cosa més, el nom de l'estadi és International Stadium Yokohama.

Jo hi aniré avui. Però d'això ja us en parlaré demà...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Yokohama, Tòquio... psss, una petita relliscada amic Isaac, no està tot al Japó? Dons ja està home, no s'ha de filar tan prim.

El que us passa és que a Tòquio no sou cosmopolites !!

(Senyor, quina càrrega que hem de soportar al nostre país amb els mitjans informatius que tenim, i això que en teoria és la nostra...)

Anònim ha dit...

TV3 fa cagar... malauradament cada cop és menys nostra.... i més de no sé qui.