dimecres, de desembre 27, 2006

Nadal al Japó

Us tradueixo una notícia del diari on treballa el pare de l'Aya, com veieu el Nadal no és igual al Japó.

Mainichi Daily News, 25 de desembre de 2006

Japó penja quatre presoners en dia de Nadal.

Després de quinze mesos sense cap execució, la justícia japonesa ha penjat a quatre condemnats a mort.

El ministeri de justícia a informat de la quantitat però no de les identitats dels executats.

L'anterior ministre Seiken Sugiura va refusar signar les sentencies però el fa poc entrant nou ministre Jinen Nagase ha ordenat l'execució només tres mesos desprès que es fes càrrec del ministeri.

Els executats han estat Hiroaki hidaka 44 anys, antic taxista condemnat per homicidi i robatori; Yoshimitsu Akiyama 77 anys, també homicidi i robatori; Yoshio Fujinami 75 anys, amb els mateixos càrrecs que els dos anteriors, i Michio Fukuoka 64 anys, convicte d'homicidi.

Segons els observadors polítics, el fet que hagin estat executats dins aquest anys fa que siguin 14 els anys consecutius amb execucions de pena de mort, demostrant que el govern actual no té cap intenció de d'abolir la pena de mort del codi penal.

L'antecessor de Sugiura també va refusar signar condemnes a mort, des de l'any 1990 fins al 1991, en el seu cas, però, va al.legar motius de consciència religiosa, budista per ser exactes.

La pena de mort vigent al Japó no té, com en alguns estats americans, l'atenuant de l'edat, i condemna a mort a avis de 77 anys.
Com he comentat amb anterioritat, la política del nou primer ministre Shizo Abe, fa enyorar Koizumi, que no era sant de la meva devoció, però hem sortit del foc per caure a les brases.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs mira tu, cada dia s'apren alguna cosa nova: perquè tothom coneix la pena de mort als EUA, a la Xina, però jo del Japó no en sabia res!

Anònim ha dit...

havien d'executar un home de 77 anys? Realment així és fa justícia?