dimecres, de desembre 20, 2006

Tinc les "nenes" malaltones

Tinc les "nenes" malaltes des d'ahir, tot el país està en alerta sanitària, estem patint una passa de Norovirus, aquest és un virus que s'escampa fàcilment. El dilluns el ministeri de sanitat donava les dades d'afectats, 65.638, a 3.000 hospitals en 45 prefectures.
No hi ha vacuna ni antídot, només es pot medicar com si fos una gastritis, esperar els resultats i descansar.
La simptomatologia s'assembla a la d'una grip gàstrica, diarrea, vòmits, febre, cansament, etc.
La prevenció recomanada és la de higiene, com sempre, cal rentar els sanitaris amb lleixiu i cuinar els aliments, això no és fàcil en el país del Sushi. Sembla que les ostres són molt perilloses, i s'han de cuinar a més de 85 graus, sacrilegi!
Crec que l'Aya i la Shikibu van encomanar-se al restaurant xinès on vam anar a dinar el diumenge, era una reunió de "mames" que es troben al parc per jugar amb la mainada.
Jo, amb les meves auto imposades restriccions gastronòmiques, vaig menjar poc, però elles es van afartar de les menges xineses.
Hem parlat amb altres mares i estan en la mateixa situació, malgrat el risc de contagi, jo encara no he caigut malalt, diuen que tot depèn de la fortalesa física, i és clar, tinc el meu "Gaijin Power", però després de dues nits sense dormir prenent cura de la petita no sé fins quant podré resistir, crec que, en la meva paranoia veig els microbis picant la porta del meu organisme com els orcs a Moria, "tambors a la fosca, tambors a les profunditats, ja venen, no podem aguantar més, ja venen..."

La paranoia s'ha escampat entre els meus conciutadans, no els costa gaire, la gent ha tornat sortir al carrer amb les habituals màscares sanitàries, tot un poema.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquesta paranoia dels microbis picant a la porta de l'organisme jo també l'he tingut alguna vegada. Prova fefaent que dorms poc! Com deia la meva àvia, un brou ben calent i al llit!

Apa, un petonàs per les "nenes"

Waipu Joan ha dit...

hola, tinc problemes per arribar al teu bloc, que certament em resulta força atractiu.
Hi arribo per http://www.micaco.net i no pas per http://tobuushi.blogspot.com.
Tan aviat com trobi l'enllaç correcte t'enllaço.
A mi m'entusiasme el Japó i els remixos culturals. Això sí, sense perdre identitats!
Una salutació i en llegim !!!!

Waipu Joan ha dit...

Ja ho tinc solucionat!!!!
gracies...

Waipu Joan ha dit...

no fan campanyes de vacunació com fem a Catalunya amb la grip?

tobuushi ha dit...

No existeix vacuna contra el Norovirus, només prevenció higiènica per evitar el contagi.