dilluns, d’agost 24, 2009

Activitats extra-escolars

La mainada catalana, a l'estiu va de colònies, visita el poble dels avis, o fa cursets de natació. Nosaltres, aquest estiu hem fet algunes activitats extra-escolars. Entre elles ballar amb yukata o carregar el templet de l'escola pels voltants del jardí del temple.
Fa un parell de setmanes es va celebrar l'Obon. Obon és l'època de l'any quan els esperits dels avantpassats visiten els vius. L'escola de la nostra filla forma part d'un temple ( pagoda ) xintoista, per aquest motiu celebren aquest tipus de rituals. El director de l'escola és el monjo major del temple, un avi dolcet que en la fotografia apareix sota els paraigües vermells.

Sentir sonar les flautes de bambú i veure els participants vestits com fa mil anys et transporta al passat dins dels contes de Sei Shonagon o Shikibu.

Una imatge millor del sr. director. Espero que no usi el bastó que duu entre les mans per picar "culets".

Veïns i associats al temple. No puc deixar d'emocionar-me quan veig un japonès fent una reverència, he vist masses pelis?

La mainada aixecant el "Omikoshi", vestits amb els "hapi"blaus , on hi ha un kanji vermell que diu "matsuri" ( festival ).

Al davant la senyoreta marcant el ritme, Omikoshi dels nens no pesa, és clar, el dels grans és com un pas de Setmana Santa, de fet també i duen el Déu a "passejar".