dimarts, d’agost 11, 2009

...i en van dos!

Ahir us parlava del terratrèmol. Doncs aquest matí cap a les 5 n'hi ha hagut un altre de més intensitat. Fins a 6.5 de l'escala japonesa, a la nostra ciutat ha estat només de 4 però vol dir un grau més que ahir.
Qui ha patit més ha estat la prefectura veïna de Shizuoka, on hi la península de Izu, el Mont Fuji i el famós circuit de curses.
Hi ha hagut esllevissades de terreny, esvorancs a carreteres i trencadissa de plats a les cases, a part d'això i alguns retards a la línia del Shinkansen que va a Kyoto, no hi ha hagut ferits, de moment. El meu cunyat hi és de vacances i ens ha assegurat que, a part de la por, tots estaven bé. També hem trucat a una amiga de l'Aya que ens ha dit que haurà de comprar plats nous, ja que se li han trencat en caure dels prestatges de la cuina.
A Shizuoka també hi hagut riuades i forts xàfecs causats per la cua del tifó que ens ha estat assentjant tot el cap de setmana.
El meus sogres que havien de marxar de viatge avui han preferit dormir en un hotel de l'aeroport per si la nostra prefectura, Kanagawa, quedava aïllada per aquest motiu. Tanmateix el tifó es dirigeix cap al Pacific i ens deixarà tranquils. No sense haver mort 13 persones, entre elles una nena de 4 i un nen de 7.