dilluns, d’agost 10, 2009

Un terratrèmol de magnitud 6.9 sacseja Tòquio i les ciutats veïnes

Anit cap a les vuit del vespre vam començar a sentir els tremolors del terratrèmol, era el primer cop que succeïa al nostre apartament. Aquest cop va ser el més llarg i intens dels que he sentit des que vaig arribar a aquest país ara fa cinc anys. L'Aya es va espantar tant que es va refugiar sota la taula amb la nostra filla, mentre jo anava a assegurar-me que el Mac no se'm caigués de la taula de l'estudi. Va ser el primer cop que sentia un terratrèmol des de un tercer pis, el fet és que l'edifici es "gronxava" força, no són sacsejades fortes com els tremolors d'un motor dièsel antic o quan fan obres i obren un forat a la vorera, és més flexible, nom si la casa es gronxés seguint el ritme de la terra.
L'epicentre del terratrèmol es va localitzar a 340Km al fons del mar de Tokaido, el nostre, malgrat tot no es va produir cap Tsunami.
Tots els canals de televisió van informar del moviment sísmic amb els típics missatges de text sobreimpressionats a la pantalla. Quantificant el terratrèmol en 3 i 4 graus de magnitud, de l'escala japonesa que en té 7 ( això no ho sabia, i fa més por, ja que la majoria de terratrèmols que he sentit són de 3 ).
Avui, a casa amb les finestres tancades, sota una forta pluja, esperem el tifó que s'acosta pel Sub-Oest, potser es desfarà abans d'arribar a Kanto ( la nostra regió ) si no només ens faltarà la "plaga de llagostes" per fet el complert.

1 comentari:

maria ha dit...

Déu n'hi dó.
Espero que estigueu tots bé.
Vosaltres sí que esteu ben preparats...Molts ànims!