dilluns, de setembre 20, 2010

De mica en mica...

La setmana passada no vaig poder publicar cap post al blog, massa feina i tota de cop. Al dissenyadors ja ens passa això, de vegades tenim tot el temps del món i d'altres el client ho vol tot per ahir. Per acabar-ho d'adobar la Shikibu feia 5 anys el divendres i  jo em vaig proposar entretenir a la canalla amb teatre de titelles. Vaig triar la llegenda de Sant Jordi, així a més a més els podria explicar coses del meu país, potser els nens no ho van entendre, però les mames si que ho entendrien.
Sant Jordi és genial, perquè hi ha princeses i dracs, i un heroi molt xulo, alhora que il·lustra alguns valors de la nostra terra, com ara la democràcia, tothom és igual davant la llei, i fins hi tot les princeses s'han de sacrificar per bé comú.
Torbar titelles de Sant Jordi al Japó és impossible, però si la teva passió és dibuixar ninotets tens l'excusa perfecte per deixar volar la imaginació.
Vet aquí el què en va sortir.

Aprofitant l'espai entre armari i armari vàrem muntar l'escenari, val a dir que en el moment de la representació la cambra era a les fosques i uns llums enfocaven els decorats donant molta més sensació de profunditat, malhauradament tant l'Aya com jo érem rere el teló i no disposem de imatges.

Al fons un hipotètic castell i vila de Montblanc, és clar que els nens volien veure un castell de fades, ho sento pels puristes en la matèria...

La cova del drac i la lluita amb Sant Jordi, reproduïda d'amunt el terra perquè us en feu una idea.

Ultimàtum a la ciutat! "Vull que em feu entrega d'un vailet cada dia, o us destruiré els camps i les cases!" Quina por!

La Rosa, Sant Jordi, el Rei, la Princesa, el Batlle, i la xiqueta que treu el paper del tupí...Potser Sant Jordi i la Princesa us resultaran familiars, però quan un és el guionista, director, escenògraf i cap de vestuari, potser es peca de nepotisme.

Sant Jordi! Firam! Firam!

Uns pobrets soldats montblanquins i un cavaller franc que aniran a parar a la panxa del drac.

Els burgesos, mercaders i noblesa i un frare de Sant Benet una mica rodanxó.

Els pagesos amb barretina, arreglats però informals...

Lo senyor Rei, la Princesa i el senyor Batlle, amb els soldats, és clar.

No quedaran bous ni esquelles!

Un sofisticat sistema d'emmagatzematge dels titelles...

Tot plegat tronat però divertit, la canalla va xalar d'allò més, sobretot quan part del decorat va caure d'amunt nostre, o quan el drac es va fer un pet. ( Pets i fulles no tenen fronteres )
Qui sap, potser farem la primera pela anant pels pobles com els titellaires d'abans.
I potser de mica en mica els meus veins entendran una mica més al meu país.

Per cert! Agraïments a l'Aya per la seva tasca com a traductora al japonès, i de narradora, jo vaig poder fer les veus del drac i de Sant Jordi, segons ella, com ambós són forasters ja quedava bé, tot un crack l'Aya per pujar la moral ( i per dir-me submilment que el meu japonès és galdós ).

7 comentaris:

Carquinyol ha dit...

Només puc felicitar-te !! Un gran treball i molt ben fet !! Pots estar-ne orgullós !

Assumpta ha dit...

GENIAL!! :-)))

Unknown ha dit...

M'encanten les titelles!!!! Son una pasada!!

Soc Estudiant de mestra d'educació infantil, i sercava imatges perque he de fer un treball respecte de com treballaria la llegenda de Sant Jordi amb els infants i pel Google vaig trobr les teves, i, com no podia esser d'una altre manera, me vaig enamorar d'elles.

Per el treball ja n'he escollides altes, però, si tot va bé (que hi anirà) per setembre tendré feina a una escoleta, i m'agradaria demanar-te si me les deixaries utilitzar per fer un teatre de titelles de Sant Jordi tan xulo?

Mar Blonde.

PD: ja tens una altre "asidua" al teu blog!! Un català al Japó Genial!!!

tobuushi ha dit...

Hola Mar Blonde!
Sento no haver contestat abans, el teu missatge va anar a petar a la bústia equivocada.
Moltres gràcies pel teu comentari.

Pots usar els dibuixos sempre que no siguin per motius econòmics, i sempre que es reconegui l'autoria, te'n faries creus les vegades que he hagut de demanar que es retiressin imatges meves de blogs.
Fins hi tot una mare d'una AMPMA va fer passar el dibuixos per teus per fer un llibre.
Per cert si fas una festa ja enviaràs imatges (^-^)

Unknown ha dit...

I tant que si que t'els enviaré les fotos de la festa!!! Però primer he de trobar feina, ah! I sabre si he aprovat, jajaja.

Moltissimes gracies per el teu permis i per contestar-me! M'has fet molt contenta! Sempre que les fasi servir dirè que són teves.

Mar Blonde.

Yolanda ha dit...

Bon dia Isaac,

El meu petit fa l'aniversari el 19 d'abril i aquest any ho celebrarem per Sant Jordi amb els seus amics.

M'agradaria comprar-te les imatges per poder utilitzar-les com a decoració de la nostra festa.

moltes gràcies per l'atenció.

Iolanda

tobuushi ha dit...

Hola Iolanda,
Envia'm un correu a tobuushi@gmail.com i en parlem.