dilluns, de setembre 27, 2010

xino-xano

El passat 23 de setembre va començar un nou "repte mundial" de la companyia Panasonic. Es tracta de que un petit robot anomenat Evolta faci el camí que va de Tòquio a Kioto el famós Tokaido. El robot funciona gràcies a les bateries Evolta de l'empresa Panasonic. Aquesta no és la primera vegada que Panasonic crea aquest repte per demostrar la durabilitat de les seves bateries, un altre petit robot ja va escalar el Grand Canyon de Colorado fa un parell d'anys.

El Tokaido és una ruta que enllaçava les dues ciutat més importants del Japó antic, Edo, la capital econòmica i militar, seu del Shogun ( el Generalíssim ) i Kyoto, la capital religiosa seu de l'Emperador.
Aquest petit robot haurà de fer 500 km en 53 parades, que eren les tradicionals postes on els viatgers feien les pauses necessàries per descansar.

Evolta és una creació del dissenyador Tomotaka Takahashi, qui també a dissenyat els  models d'Evolta de les proves anteriors.
Aquest robot d'uns 17 cm l'alçada viatja a uns 2-3 km/h, però no ho farà sol, l'acompanyaran les "Evolta Sisters" 4 noies que guiaran el robot amb un dispositiu d'infrarojos. Aquestes soies són:


Ajisa, Rika, Misa i Vita.
Al Web del projecte s'hi pot trobar tota la informació, a més d'enllaços al blog i al Twitter on es pot seguir el progrés del viatge en directe.

Les parades del viatge van estar documentades en el seu temps pel famós viatger il·lustrador Utagawa Hiroshige ( 1797-1858 )
Des del Web del projecte Evolta es poden descarregar les il·lustracions que Hiroshige va realitzar en el seu viatge documental per la Tokaido. Les il·lustracions s'aniran penjant a mesura que el robot assoleixi el seu objectiu.
De moment ja ha fet:

 Nihonbashi ( Tòquio )

 Shinagawa ( Tòquio )

 Kawasaki ( Kanagawa )

 Kanagawa ( antigament era un poble ara és una part de Yokohama que dona nom a la prefectura )

Hodogaya ( Kanagawa )

Ja mirare d'esbrinar quan passarà per Hiratsuka i m'hi atansaré per fer quatre fotos, tot plegat sembla molt divertit, malgrat que els temps no acompanyi, fa un fred que pela i un vent que gira els paraigües.