dimecres, de setembre 08, 2010

El cotxe elèctric una idea de fa temps

Fa poc enginyers de Nissan han restaurat un dels pocs models que resten del Tama, un cotxe elèctric produït per la companyia automovilística Prince Motor Company l'any 1947.
Prince Motor Company va ser l'empresa que es va crear derivada de la Tachikawa Aircraft Company responsable dels famosos avions de combat Zero.


Després de la guerra les restriccions de combustible van fer pensar en altres energies alternatives d'aquesta idea va sorgir el Tama un vehicle elèctric, malgrat tot va fracassar per falta d'acceptació al mercat.
La companya Prince actualment forma part del Grup Nissan des de 1966 i és la responsable de models com Gloria i Skyline, ambós molt exitosos, també  dels punts de venda Red i Blue Stage, i dels Infinity.
Com pot ser que una idea que funcionava l'any 1947, després de 60 anys encara estigui a les basselores?

2 comentaris:

Carquinyol ha dit...

De ben segur que la pressió de les principals companyies petroleres del món i dels països productors de petroli no és aliè al tema... ara bé, també cal a dir que actualment tenim un greu problema amb els mecanismes d'emmagatzemar electricitat (o sigui, les bateries), que actualment són encara força ineficients, de capacitat limitada i amb una vida útil minsa.

Això sí, serveix per a que certs governs (com el nostre) vagi venen fum de futures coses a implantar que ni ells es creuen...

tobuushi ha dit...

Tens raó, però aprop del meu poble hi ha una empresa que està treballant amb unes bateries que "respiren" no sé com ho fan però aprofiten l'oxigen i poden duplicar la seva vida.

Una companya de Taxis de Tòquio també ha trobat una bona solució al problema de les bateries, es tracta de canviar la bateria del cotxe en comptes d'esperar que es carregui, aquesta operació només dura 5 minuts, i es fa de manera automàtica, ja que la bateria es despenja per sota el vehicle la companyia té cotxeres repartides per tota la ciutat de manera que els punts de repstatge tampoc són cap problema.
Fa poc temps que les empreses grans s'hi han posat de debò a treballar, si no hagués estat per tots els interessos creats segur que hores d'ara podríem gaudir de cotxes elèctrics.

Per cert aquí com que en tenim molt de cotxes híbrids se'ns ha plantejat un problema nou.
Resulta que els carrers del Japó són molt estrets al pobles i als centres de les viles, i els motors elèctrics no fan soroll, els avis i els cecs no els senten i s'estan produint incidents. Toyota i Honda, líders en vendes d'aquest vehicles s'estan plantejant la possibilitat d'afegir soroll als motors! Personalment m'agradaria que fos George Lucas qui creés el soroll.