dimecres, de maig 10, 2006

La Nouvelle Manga

L'altre dia vaig fer un meravellós descobriment, Fréderic Boilet, i qui és aquest tipus. Doncs és un dibuixant de còmics francés que viu al Japó.
El descobriment no és, que hi hagin gabatxos visquent al Japó, però aquest és extraordinari. És pioner d'un nou estil de còmic; La Nouvelle Manga, de la qual n'ha escrit un manifest que podeu llegir en el seu web: www.boilet.net.
La Nouvelle Manga és un estil que convina l'estètica de la B.D ( Bande Dessinée ) francesa amb arguments típics del manga d'acció costumista japonès. L'autor narra relats autobiogràfics amb molt sentit de l'humor i d'ironia, i erotisme, barrejant cultures i llenguatges. L'estil plàstic és fantàstic, un dibuix fresc i alhora realista amb base fotogràfica i retocs infogràfics. Una tècnica de llapis preciosa i molt depurada.

Aquesta convinació de guió interessant i tècnica gràfica de qualitat era un punt que, en la meva opinió, mancava al Manga, sovint de dibuix poc brillant, però amb aguments més típics de novelles que d'històries gràfiques. I que us haig de dir, més... Per un "guiri" que viu en un pais com aquest és súper interessant el que li passen als personatges de les històries de Boilet.

La Nouvelle Manga, ha trobat, també seguidors japonesos com el "mangaka" Kan Takahama qui, habitualment col.lavora amb Boilet.
Us recomano que busqueu a les llibreries les obres d'aquest autor, estan traduides al castellà per Enrique Sànchez Abuli, un guionista molt famós per qui us agraden els còmics ( p.ex. Torpedo1936 ), i editades per Ponent Mon. Si ho preferiu en francès l'editorial es Casterman. Però també es podeu trobar en Portuguès, Alemany i Japonès.


Els títols més exitosos són: "Tokyo wa boku no niwa" ( Tòquio és el meu jardi ), "Yukiko no horenso" ( L'espinaca de Yukiko ), o "Makiko Parade".