dissabte, de maig 20, 2006

Ladies only


Si ets una dona i treballes a la meva empresa, myprint, quan et passen aquest ninotet tronat del Micky Mouse, vol dir que aquella setmana t'has d'encarregar de; regar les plantes, omplir la tetera, buidar les papereres i baixar la brossa. Aquestes tasques diàries són exclusives de les noies de la meva oficina. Quan els vaig demanar perquè només elles havien de fer aquestes tasques auxiliars i els vaig preguntar perquè els homes no les fèiem la seva resposta em va deixar de pedra: "les noies prenem cura de la oficina perquè els nois us hi esforceu millor i estigueu més còmodes", "ganbate shigoto, ganbate!" (empenta a la feina, empenta!).
Els qui us heu quedat bocabadats, ja podeu tancar la boca.
Suposo que us han arribat notícies dels vagons de tren només per dones, normalment el vagó de cua de cada tren. Així es com l'empreses de transport protegeixen la integritat física i l'honor dels seus usuaris femenins, una solució vergonyant que s'ha hagut de prendre a conseqüència dels abusos que patien les noies en els trens, sempre plens a vessar, de gent.


Al Japó queda molt de camí per recórrer, en un país on només 17 dels 480 diputats són dones, on cap dona forma part de cap consell executiu de cap de les importantíssimes empreses nacionals.

Potser la resposta vindrà donada per on menys se l'espera, la Institució Imperial. Una institució que malgrat el seu tradicionalisme anacrònic es veurà forçada a canviar la llei sàl.lica perquè hereti el tron l'única filla del príncep hereu Naruhito, la princesa Aiko.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Denigrant!!!
Super fort!!!
Encara no puc tancar la boca, potser amb una miqueta de gel a la mandíbula puc tornar a parlar algun dia.
A més el ninotet, és "horrendo"!!

Vaya flipe. Si que els falta camí per córrer si...
Ja es veu a les sèries de dibuixos, el rol de les dones, desde nenes ja va molt d'aquest pal.

Txell

PD: Molt interessant el link de l'empresa, i s'hi m'agués enterat d'alguna cosa encara més. XDDD