dimecres, de juny 07, 2006

Gai-jin


Us recomano la lectura d'aquest llibre de James Clavell. Molts el coneixereu per ser l'autor de "Shogun" el Best-seller que va passar a ser una sèrie de televisió dels 80, amb Richard Chamberlain i Toshiro Mifune.
Si l'acció de "Shogun" succeia cap a l'any 1600, i es centrava en les trames entre jesuites i senyors feudals, que acabaran amb l'arribada al poder de Tokugawa ( en el llibre Toranaga ). L'acció de "Gai-jin" ( vol dir persona forastera ), comença l'any 1862, just abans de la caiguda del "shogunat" i la restauració del poder imperial "Meiji".
És molt divertit ja que part de l'acció passa a prop de casa meva, en una petita colònia d'extrangers (que actualment no existeix), d'un poble que es diu Kanagawa, aquest poble dona nom a la meva prefectura. I la carretera que anava de Edo ( Tòquio ) a Kyoto, la Tokaido, que passa pel meu poble (la universitat de Hadano en rep el nom). Aquest camí estava prohibit als forasters ( gai-jin ), que només hi podien circular desde Yokohama fins a Kanawaga, però no més enllà. Tampoc els estava permesa la visita a Edo, ni a Kyoto.
En la novel.la també apareix el Daimyo (senyor feudal) de Satsuma, l'autèntic samurai de la pel.lícula de Tom Cruise. Espies "zharistes", fanàtics xenofogs "shishi", i xinesos amb molt mala let, entre altres.

Així doncs, si us interessa la història d'aquest país, i divertir-vos, no ho dubteu, un farà passar una bona estona (és un "totxo" dels grossos 1200 planes de "lletra petiteta", per gaudir de valent).

1 comentari:

Anònim ha dit...

Prenc nota del llibre, que per el que amb sembla esta en Angles, però de moment amb tinc de conformar amb llegir el manual pràctic de Renda i Patrimoni 2005, de la Agència Tributària, aixì com la Llei de Renda i Patrimoni, i et puc assegurà que això si que es un totxo dels mes grossos.

Un pentonas!!!!!!!!!!!

Anna Zamora