divendres, de juliol 28, 2006

La "sardinada" japonesa



El "Jibiakiami" és una marera de pescar tradicional del Japó, consisteix en que dues barques estenen les xarxes des de la platja fins dins del mar, uns cent o dos-cents metres més o menys, després d'una estona uns companys des de la platja estiren les xarxes i recullen la pesca.
Actualment poca cosa es por pescar tant aprop, però la gent continua amb aquest ritual, ara sí, amb caire lúdico-festiu, em diríem la nostra sardinada. Els amics es reuneixen, a la platja, i mentres uns preparen les brases per fer el peix els altres estiren les xarxes, (ajudats d'un motor, no fos cas...), es veu molt, sake, és clar, i cervesa. El peix, a la brasa i arrebossat, fregit a l'estil portuguès,"tempura".
Tot plegat cansat però molt divertit.



Aquest cap de setmana "LINK", el bar d'en Koichiro, organitza el seu "Jibikiami" anual, com sempre, els he fet el cartell hi esteu tots convidats.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Perfecte... parlaré amb els de l'Euromed a veure si poden allargar una mica el trajecte ;)

Així de pas, et veuren fent un cremat i cantant havaneres !!

Anònim ha dit...

Això a casa es diu estirar l'art, i a qui a LLoret tambè es fa, per recordar les velles maneres de la mar.
Lamento no poder aceptar l'invitaciò, donat que ting un compromis amb uns col.leges Japonesos per veure els focs a Blanes.
La Consellera.

L'escrivà En Teobald ha dit...

Qui diu que els japonesos no són ociosos i que no saben divertir-se...És maco veure que tots els pobles tenen coses en comú com aquesta, que no és una cosa que era gaire estranya de veure a indrets dels Països Catalans. Llàstima que el peix no m'acabi d'agradar...

L'escrivà En Teobald ha dit...

Per cert, m'encanta l'estil del cartell... el que no acabo d'entendre és el lloc on celebren això...

tobuushi ha dit...

A qui no li agradi el peix, al Japó ho passaria magre.
Els japonesos són molt divertits, en la seva cultura hi ha infinitat de tipus d'humor. L'humor forma part de la seva vida. A Espanya es convida a "famosillos" als programes, al Japó, al "o-warai", els comediants. Fan programes d'humor a tothora, i francament molt divertits. Un tipus d'humor de "pet i fulla" que encaixaria molt bé a casa nostra.