dimecres, de juliol 26, 2006

Mai plou a gust de tothom

Estic rebent missatges de Catalunya explicant que fa mesos de no plou, algú fins hi tot m'ha demana que "envii" alguns núvols del Japó cap allí. No us ho aconsello.
Us paso les últimes notícies extretes del Mainichi Shinbun, el diari on treballa el pare de l'Aya.

100.000 persones han estat forçades a evacuar les seves vivendes a les prefectures de Kyushu i Kagoshima al sud-oest del país.
10 persones mortes i 11 desaparegudes es en balanç provicional de les autoritats locals, les forces d'autodefensa de l'estat han estat movilitzades i un contingent de 150 soldats treballa dia i nit per localitzar un avi de 76 anys desaparegut a la prefectura de Kagoshima.

Les pluges persistens i continuades durant més de 72 hores han provocat nombrosos esllavissaments de terra i talls en les vies de comunicació iens els suministrament energètics.
La situació s'agreujat en les zones afectades pel terratrèmol de l'any passat degut a la inestabilitat de sòl.
Moltes àries de Satsuma, a Kagoshima estan inundades. Ha estat de llarg la pitjor imundació desde l'any 1976.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Tant de mal fa passar-se com no arribar.

A València la situació ja està tornant-se perillosa. Els dos principals pantans que proveeixen d´aigua la ciutat ja estan a menys del deu per cent de la seua capacitat. D´aquesta manera solament hi haurà aigua assegurada per dos mesos (més mantenint el consum actual).

On està l´ironia de tot això???, en que ningú ha posat en funcionament les restriccions hídriques adequades per aquestes situacions. Pel que sembla, els hostalers de la costa alacantina manen molt més que els polítics, i pel que sembla els polítics també volen sacar bon profit amb tot això dient desprès que és culpa dels catalans que no volen donar-nos l´aigua del Ebre.

Ningú deu conèixer el significat de “desarrollo sostenible”. Hauríem de enviar a molts de volta al cole a veure si aprenen el mínim recomanable. Mai plou a gust de tothom!!!. Quina llàstima!!!.

tobuushi ha dit...

Recordo que al País Valencià, l'aigua sembre ha fet molt mal, no plou però quan plou arrassa.
La Natura és sobirana i no enten d'urbanismes, ponts, canals, ni rius, i l'aigua quan brolla no te aturador.
Recordo que abans a la Ciutat de València, crec que dabant de la Catedral, es reunia un tribunal d'aigües que decidia la politica medi-ambiental, a la "pagesa".

Els governs corruptes que s'han aprofitat de la riquesa del vostres país, han anat esborrant la pagesia, per camps de golf, collons, el golf és un sport britànic, on en qualsevol racó creix una gespa preciosa.
El pagès és qui millor pren cura de la terra, neteja els boscos, anega els camps amb precaució, i coneixent.
Pero com diuen els Wiskins en la seva cançó "l'home del bigoti" (CD ON), -"vol fer tallar l'aigua d'un replà per poder regar els seu camp de golf particular..."

Una nota positiva, quan menys aigua més dolces les taronges, no?

Anònim ha dit...

Tampoc cal exagerar !! Només cal que enviis una mica d'aigua pel Principat i pel País Valencià (a Ses Illes també cal una mica si de cas...), no cal que ens enviis un altre diluvi !!

El Tribunal de les Aigües es segueix reunint cada dijous davant de la porta gòtica de la catedral de València, és l'òrgan que resolt els conflictes que hi ha entre els regants de l'horta, una horta que cada vegada és més petita degut a la pressió urbanística.

tobuushi ha dit...

l'horta desapareix, i asfalten el terreny, el resultat és menys zona permeable, i quan plou s'inunda tot.
Gràcies per la informació, sobre el Tribunal de les aigües, crec que durant "els anys negres" va ser dels pocs llocs on es permetia parlar en català, per la cosa "folklòrico-festiva" no els feia por.

Anònim ha dit...

Tens molta raó, precisament a un quart d´hora de València hi ha un poble que s´anomena Torrent per les torrents d´aigua tan freqüents a aquest lloc durant la gota freda típica de Setembre-Octubre.

Per això mateix a València també tenim dues llits per un mateix riu: L´antic llit del riu ara mateix s´ha convertit, a conseqüència d´una riuà que va inundar la ciutat ja fa uns anys, en un jardí que és el nostre punt fort; i el nou llit que va per fora de la ciutat, i que normalment sempre va “sense cap d´aigua”, però que les poques vegades que ho he vist ben ple és per ficar-se a tremolar i no parar.

L´origen del Tribunal de les Aigües es remunta a l´any 960 en temps de Abderraman III i la seua vigència s´ha mantingut inalterable fins hui. Es el tribunal amb més “solera” de l´història de tota Espanya però avui, irònicament, està en perill de desaparició per culpa de que la mateixa horta de València també està en perill de desaparèixer per l´especulació urbanística. A aquest ritme, finalment aquestos judicis acabaran convertint-se en teatre de carrer folklòric per a turistes. DE VERGONYA!!!.

I millor serà que ho deixe ací, perque aquest tema em toca el punt dèbil i clar!!!, no és qüestió de monopolitzar el tema, però: Els Camps de Golf per als golfos dels polítics, que per dir ja han dit de tot!!. Més desarrollo sostenible i menys trasvassos és el que ens fa falta.

Anònim ha dit...

Doncs això que anonymus soc jo altra vegada, jajaja a veure si no li done amb tanta presa al botó altra volta.

Anònim ha dit...

No és per casualitat que al president de la Generalitat Valenciana li diuen Francisco Camps de Golf i fins i tot li van dedicar un pasodoble, Paquito Formigonero

Anònim ha dit...

Segons el que diu l'elisenda semblava un reportatge interesant. Jo no el vaig veure, pero es que crec que encara que els politics l'haguessin vist haurien girat el cap cap a una altra banda. Els interesa els boscos secs per poder tenir terra lliure i edificable! jo tambe vaig flipar una mica a Tenerife.. al sud, que es poc més que un desert, hi havia un camp de golf! i no hi ha ni un riu en tota la illa!