dimecres, de setembre 20, 2006

111 anys


El 18 de setembre és festa nacional al Japó, és el dia del respecte a la "gent gran". També és l'aniversari de Tomoji Tanabe, ciutadà de Miyakonojo, al sur del país.
Tomoji té 8 fills, 25 néts, i 54 besnéts (no, no viuen tots junts, i no, no és un acudit anti-catòlic dels Monty Python).
Segons el govern japonès el "club de centenaris" actual és de 28.000 persones, potser 28.395 a finals de mes, superant l'any passat amb 25.554, un 85% dels quals són dones.
Segons Tomoji el secret per viure tants anys és; veure llet, llegir el diari, no fumar ni beure alcohol.
Potser si que té raó, o potser al Japó han descobert la font de la immortalitat.
Per experiència us puc dir que, pel carrer me'n faig un tip de veure iaies, petitones, encongidetes, molt geperudes, que van arrossegant el carretó per anar a comprar. I d'altres, les "xirucaires" trescant com cabretes de la muntanya, que "ves-hi tu al darrere"!

Un exemple és la meva sogra, 60 anys. És un model d'hiper-activitat. Fa, trekking, fitness, aeròbics, aqua-aeròbics, painting, gardening, english, "torra-colloning", i "sogra-ing", entre altres coses, com portar la casa, els afers legals del seu marit, tasques de veïnatge, i conduir com una boja de punta a punta del poble per aprofitar aquella oferta de iogurts.
Ha pujat al Fuji, i ja m'enteneu, el piolet me'l va deixar ella. No sé, però crec que algún dia apareixerà en Mefisto per casa a cobrar el contracte. Mentres tant jo em canso només de veure-la.

P.S. Per cert el 18 de setembre també és l'aniversari de la meva mare i la meva germana. Per molts anys.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Tan de bo poguem arribar tots als seixanta amb la vitalitat de la teva sogra.

Ves-li demanant el secret !!