dilluns, de setembre 25, 2006

Tabako Matsuri_1

Fa 50 anys que Hadano, el meu poble, va esdevenir ciutat, almenys legalment, políticament. I fa 59 anys que es celebra el Tabako Matsuri, el festival del tabac, el motiu és que abans el tabac era la principal font d'ingresos d'aquestes terres, ara el tabac a desaparegut per donar pas a la indústria del automòbil, concretament NISSAN, i els camps han deixat de produir per convertir-se en parcel.les "edificables", de l'agricultura de Hadano en queden quatre camps d'arròs (tanbo), i cacahuets, per cert molt apreciats. El festival del tabac coincideix amb l'arribada de la tardor, al Japó el 23 de setembre. Poca cosa més us puc explicar, així que millor us ensenyo unes imatges.

Aquesta gent fa cua per canviar brossa per un regal, a l'stand de JT, la tabaquera nacional japonesa. La idea és que la gent reculli la seva pròpia brossa i així no s'embruti la ciutat durant les festes.


A l'estar prohibit fumar al carrer, durant el "tabako matsuri", els fumadors ho fan dins del bus de JT


Una imatge del riu de Hadano, edifi del fons és l'ajuntament, jo crec que és una torre d'aeroport reciclada. Les piles de llenya de les vores del riu es cremaran com a fi de festa.


Aquest ball es diu yosakoiodori, maques les nenes, no?


Aquesta nena tenia molta gràcia, ballava molt bé, i a la foto se li veu la cara de picardia.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Perdona la meva ignorància... però... està prohibit fumar al carrer ?

Les fotos i el festival molt maques/co per cert !!

tobuushi ha dit...

Es prohibeix fumar segons les zones, al barri on jo treballo, Shibuya, hi ha àries reservades a fumadors, va segons l'ajuntament o el districte. A Hadano, nomalment es pot fumar però durant les festes no.
Normalment la gent passa de tot, no és tant estricte com Singapur, però si t'enxampen, multa. Desconec la quantitat, que també varia segons la zona.

tobuushi ha dit...

Pensava que ja ho havies deixat!