divendres, d’octubre 13, 2006

Jo també vull un estat propi_2 (V)


Don Facund Bacardí Massó (Sitjes1813–Santiago de Cuba 1886). Va ser el fundador de la companyia destil.lera de rom Bacardí l'any 1862

Bacardí va néixer com molts altres indians, en un poble de la costa catalana, Sitjes.
La seva família es dedicava a la fabricació de materials per a la construcció. Va emigrar a Cuba l'any 1830. Catorze anys més tard seria propietari d'una botiga de queviures i altres mercaderies.
L'any 1852 va començar a experimentar amb la destil.lació del rom, o el brandy de canya de sucre, fins que va aconseguir un producte suau i de molta qualitat. L'any 1862 va comprar una destil.leria i va començar a produir el rom Bacardí. Deu anys més tard cediria l'empresa als seus fills Emili i Facund.
El seu producte va gaudir d'un prestigi internacional degut a la seva qualitat.

L'èxit comercial més important, potser, va ser la gran difusió que el rom va adquirir durant els anys 50 del S.XX, escriptors com Hemingway, i la seva "afició" pels convinats de rom, com el mojito o el daikiri, van sofisticar aquesta venguda, fins aleshores, típica de gent del mar.

La revolució cubana no va ser generosa amb la família Bacardí, que va haver d'abandonar les seves bodegues i botes de roure, que ara utilitza el govern cubà sota el nom de Havana Club, en un principi volien utilitzar el nom de la família, però la legalitat internacional els ho va impedir. Actualment la família Bacardí viu a Miami, però l'empresa és Coca-Cola.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Una altra història de la història interessant... espero més !!!

Estas creant un mooooonstre !! hahaha