dijous, d’octubre 19, 2006

El dia de Tom

Des d'aquest any el dia 6 d'octubre serà el dia de Tom, Cruise.
En motiu del llançament del DVD de la tercera entrega de Mission Impossible (17 d'octubre), la companyia Paramount ha demanat oficialment que consti aquest dia com a data assenyalada.
Al Japó no és com en els paisos catòlics o cristians on cada dia tó el nom d'un sant, Aquí els dies els decideix el govern; el dia de l'aniversari de l'emperador, el dia de la gent gran, el dia dels esports, etc

La Japan Memorial Day Association, es dedica a gestionar, normalitzar i acceptar aquests dies especials, efemèrides, o aniversaris. La imatge és el certificat que legalitza la data.

Tom Cruise és conegut al Japó per la seva japanofília, reforçada per la pel.lícula "Últim Samurai". És l'actor occidental de més èxit i més estimat, i s'ho guanya a pols, és molt carinyós i simpàtic a les entrevistes per les televisions japoneses.

Però el fet d'haver triat aquesta data, a part de la proximitat amb el llançament del DVD, és un altre. Un joc de paraules, les dates del calendari en japonès el mes és diu abans que el dia, octubre, 6.
El número 10 en japones es pot pronunciar de moltes maneres entre elles "to", i el 6 també, el dia sis es diu "muika", o sigui "mu". Si ajuntem "TO" i "MU", tenim "TOMU", que és com es pronuncia "Tom", en japonès. Ja que els japonesos necessiten casi sempre una vocal que acompanyi la consonant. Tom Cruise, en japonès es pronuncia: tomu kurusu.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Mira que a mi no m'agraden els sants, però això de que el govern decideixi que és celebra cada dia hem faria una pooooor !!

Per cert, La Lliga de Cosacs-Sardanistes ha decidit que a partir d'ara celebrarà el dia de Tom Cruise fent 10 salts ceremonials damunt de un sofà !!

tobuushi ha dit...

Cosacs-Sardanistes?

Anònim ha dit...

Si estiguessis al Principat en aquests moment de follia electoral a tu també et passarien coses absurdes pel cap !!! ;)

tobuushi ha dit...

A mi me'n passen sense necessitat de follia electoral. A més a més ja he votat!
Aquesta setmana van arribar les paperetes per correu.
Alea Jacta est!