dijous, de juliol 29, 2010

No em vaig casar vestit de torero!

Tobuushi vol dir "la vaca que vola", m'agraden les vaques, i si volen encara més. M'agraden les vaques frisones blanques i negres, i m'agrada les vaques asturianes de color lila com en un anunci de Suchard.
Per això estic content que el Parlament hagi aprovat la llei per prohibir les curses de braus al Principat.
Ha estat un debat identitari? Potser sí, potser els catalans ens volíem diferenciar dels espanyols, però no com diuen des de la caverna espanyolista, ens catalans hem estat pioners en la defensa i protecció dels animals, som i serem els més avançats socialment dels pobles de la "Pell de Brau", i una nació avançada no és pot permetre una tradició que es basa en la tortura d'un animal pel gaudi públic. El brau és cultura, és clar, a l'antic Egipte, Micenes, o Creta es feien jocs i es sacrificaven bous, Octavi August en va sacrificar un munt de bous en honor a Juli César, el bou és un símbol de la terra i de la fertilitat. Però tres, dos o mil anys no justifiquen aquestes pràctiques a l'actualitat.
Catalunya s'ha independitzat d'Espanya no políticament però en mentalitat. N'hi ha que diuen que els animals no tenen drets, potser no, però se'ls ha de tenir respecte. A mi el rotllo "latino" de "la maté por que la quería" no em cola ni que ho digui Bizet ( bé, don José a Carmen ).
La imatge que Espanya ha exportat a l'estranger des de les campanyes franquistes de la "Fiesta Nacional" a mi em fan molta vergonya, francament, ja es prou haver de patir una manca d'identitat reconeguda, per que a sobre l'identitat que t'obliguen a tenir vingui associada de la cruel tortura d'un animal.
Recordo que al començament de viure al Japó, el meu professor de japonès em va preguntar si quan em vaig casar ho vaig fer vestit de torero! Us ho podeu imaginar? Ni els toreros es casen de torero!
Jo li vaig dir que allò era tan ridícul com que un lluitador de Sumo es casés despullat amb els calçotets de Sumo, i a sobre vaig afegir la mentida que de a Catalunya les curses de Braus estaven prohibides. Ara no és cap mentida, hem fet un pas més cap al país que volem ser, avui som més europeus que ahir.
I si algun brau vol "asil polític" ja ho sap...

3 comentaris:

Joan ha dit...

Avui Catalunya és un país una mica més civilitzat que ahir.

I per suposat, ni cas al soroll que trona dins de la caverna, ni de les lamentacions dels protaurins catalans que, com que no tenen cap argument per justificar la tortura, ho porten al terreny polític (Espanya-Catalunya)on poden desacarregar tota la bilis que porten dins (perquè desde fa temps tot s'hi val contra Catalunya).

Ens han dit coses tan "maques" com dictadors o nazis, només perquè democràticament hem decidit evitar que a casa nostra es puguin continuar fent "espectacles" en els que s'assassinen animals.

maria ha dit...

Començo a tenir por amb la proposta que vol dur a terme el PP.Ja no saben ni com fer política.

tobuushi ha dit...

Si el PP, minoria a Catalunya, aconsegueix tombar aquesta iniciativa, serà un altre exemple de que la independència és l'únic camí per que la nostra sobinania sigui respectada.