divendres, de juliol 02, 2010

Una dona d'Albacete...

M'havia proposar de no parlar-ne però si no ho faig rebento.
Sóc un exiliat polític.
Quina afirmació tan forta, podeu pensar, però en part és certa, tot i que el meu exili és voluntari, i fruit de l'avorriment que em produïa viure en un país on els manobres cobraven més que els llicenciats universitaris, sense cap menyspreu pels manobres. Però no era normal.
Al Japó és diferent, no és fàcil, però diferent.
Aquesta afirmació tan rotunda es deu a que actualment no podria viure a Catalunya, un país que ha de sentir com la portaveu del PP una tal Dolores de Cospedal insulta al nostre president titllant-lo de antidemòcrata i feixista ( malgrat que digui que feixista seria reeditar el Pacte de Tinell! ). Però aquesta dona és idiota o li falta un bull? Tot perquè el president no està d'acord amb la sentencia del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut. Com pot algú del PP parlar d'antidemòcracia o feixisme si el president d'honor del partit era ministre de Franco? Quina barra, es increïble i no passaria a cap país civilitzat.
Ostres que tinc 40 anys i recordo en Fraga i Alianza Popular! Què passa? Que la gent no té memòria o què?
Avui llegia que a Alemanya un home podria passar sis mesos a la presó per dur discursos de Hitler al mòbil. A Espanya encara hi ha monuments aixecats en nom del dictador Franco. Cal recordar Franco era tan assassí com Hitler. Però a Espanya es permet que existeixi la Falange i la gent es passegi amb la bandera de la dictatura.

Ara els seus hereus es dediquen a insultar el president d'un país, i a una institució pionera de la democràcia europea com la Generalitat. I uns jutges messetaris fumadors de cigars cubans i guaitadors de toros, amb l'aire ranci i l'alè podrit de Pacharan, nostàlgics de la dictadura, decideixen que la voluntat de tot un poble no s'ha de respectar, que allò que s'ha decidit a les urnes no s'ha de respectar, perquè a Espanya uns jutges grassos i borratxos tenen més poder que el poble.
L'Estatut que no s'hagués hagut de tocar de com va sortir del Parlament, va rebre retallades a tort i a dret, per culpa de la poca fermesa del nostres propis polítics, grisos i sense ambició. I ara com va dir el president Pujol, se'ns pixen a la cara.
Veig un país brut, sense infraestructures plè d'immigrants que no el respecten, grafitis i escombreries pel carrer, trens que no van, gent a l'atur, i seguidors de la "roja" assaltant Catalunya Ràdio. Em fa mandra fins hi tot anar-hi de vacances.
Truqueu-me quan siguem independents.

5 comentaris:

Carquinyol ha dit...

apreciat company,

Abans de res dir-te que no t'enganyis, el nostre presidents no sé si està d'acord o no, però el que si sé és que li farà cas i protestarà de cara a la galeria, però dintre seu saps el que hi ha i tant ell com molts del seu partit saben que més enllà només hi ha la independència, i per això no hi aposten, així que es conformaran.

Després comentar-te que entenc les teves raons per autoexiliar-te, però que molts vivim cada dia en aquest país brut, sense infraestructures, plè d'immigrants que no el respecten, grafitis i escombreries pel carrer, trens que no van, gent a l'atur, i seguidors de la "roja" que assalten Catalunya Ràdio o foten xivarri sota de casa. Què cada dia quan tornem a casa cabrejats per alguna cosa que hem vist/escoltat pel carrer posem la tele i veiem que tota la classe política que tenim fot pena i que ho bé no sabem a on anar, o bé no saben com anar, o bé no s'atreveixen o bé només volen manar per robar (així, les dues coses junts).

Però tot així seguim vivint en aquest país brut, sense infraestructures, plè d'immigrants que no el respecten, grafitis i escombreries pel carrer, trens que no van, gent a l'atur, i seguidors de la "roja" que assalten Catalunya Ràdio o foten xivarri sota de casa i lluitant per parlar amb naturalitat la nostra llengua, donant a conéixer allò que a hom li agradaria que no es sabés i reivindicant la nostra dignitat com a poble. Exactament el mateix que fas tu, amic meu, el que passa és que ja et pots imaginar les poques alegries que ens portem els de casa.

Per això t'haig de dir, des de l'apreci i de bon rotllo, que m'ha molestat la frase 'Em fa mandra fins hi tot anar-hi de vacances. Truqueu-me quan siguem independents', perquè he pensat que si tots fessim el mateix... què seria d'aquest país brut, sense infraestructures, plè d'immigrants que no el respecten, grafitis i escombreries pel carrer, trens que no van, gent a l'atur, i seguidors de la "roja" que assalten Catalunya Ràdio o foten xivarri sota de casa ??

I per èsser sincer jo no veig que la independència faci que aquest país brut sigui net, o amb menys immigrants (o més controlats almenys), o amb més infraestructures, o net degrafitis i escombreries pel carrer, amb trens que funcionin, o gent fora de l'atur, i sense seguidors de la "roja" que assalten Catalunya Ràdio o foten xivarri sota de casa, perquè la independència no és cap força màgica que ho arregli tot i a estats independents ja pots trobar tot això que comentes... però estic segur, molt segur, que si ens permetria almenys provar de fer un país millor.

L'únic que voldria és que, de debò, hagués hom capaç d'aglutinar prou forçaper aconseguir-la. I per això hem de continuar fent força tots els que creiem en això, ja sigui a dins d'aquest país petit o des de fora.

Una abraçada company !

tobuushi ha dit...

Oh!, què cansat estic de la meva covarda,
vella, tan salvatge terra,
i com m'agradaria d'allunyar-me'n,
nord enllà, on diuen que la gent és neta,
i noble, culta, rica, lliure,
desvetllada i feliç.

Aleshores a la congregació,
els germans dirien desaprovant:
"Com l'ocell que deixa el niu,
així l'home que abandona el seu indret",
mentre jo ja ben lluny, em riuria,
de la llei de l'antiga saviesa
d'aquest meu àrid poble.

Però no he de seguir mai el meu somni,
i em quedaré aquí fins a la mort,
car sóc també molt covard i salvatge,
i estimo a més amb un desesperat dolora
aquesta meva pobra,bruta, trista, dissortada pàtria.

Tothom pot tenir un mal dia, tu rai que pots sortir al badiu...

maria ha dit...

Quines paraules més boniques.
Doncs això perquè no has sentit les últimes declaracions del Sr. Fraga.Ja te les pots imaginar.Patètiques,com tot ell.
Aqui seguirem lluitant pels nostres drets!Tan difícils d'aconseguir,però que bonica que és Catalunya!^^

Carquinyol ha dit...

ai company, darrerament masses mal dies !! (per sort, només per la banda de país)

Això necessitaria amic, un badiu... un badiu ben frondós amb uns murs ben alts per on només passés l'aire i la llum del sol i m'aillessin de la resta !!

:)

Sergi Marzabal ha dit...

Doncs si, el que dius és ben cert. Vivim invaïts per un pais on la dreta no te vergonya ni memòria.
I aquesta no es la mes escandalosa de les noticies que provoquen.
Fes uncop d'ull a PUTOPP.com si vols.. i tens fetge ;)

Ara be, hi ha una cosa que des d'allà no pots veure, i és el BROGIT.

des de fa temps se sent un brogit constant a Catalunya, una remor en favor de la independència que va creiexent i s'esta esdevenint imparable. Estem veient referendums independentistes arreu del pais, estem veien pobles que es declares moralment exclosos de la constitucio, estem veien expresidents que parlen obertament de sobiranisme, i presidents del barça que parlen d'independència... La nostra generació esta astorda veient com els nostre pares, s'han anat tornant independentistes poc a poc, sentencia a sentencia...

Alguna cosa esta canviant, creu-me!
;D