divendres, de juliol 30, 2010

El debat sobre les curses de braus també arriba al Japó


Avui el diari digital Yomiuri a publicat la notícia sobre la prohibició de les curses de braus al nostre Principat.
L'article fa referència a la prohibició anterior a les Illes Canàries, però explica que és la primera vegada que una Comunitat Autònoma del continent pren aquesta decisió.
També fa referència a la història de la tauromàquia que, segons el diari té més de mil anys d'antiguitat i es remunta a l'època romana ( això faria 2000 anys, per a mi ). També explica que els nobles espanyols van exportar la tradició a l'Amèrica del Sud.
Parla de la davallada de popularitat dels braus a Catalunya amb una única plaça activa a Barcelona, amb un públic reduït fins a només centenars d'espectadors.
Per acabar para esment a les possibles repercussions econòmiques i social amb la resta de l'estat.

El Mainichi Shinbun també en fa esment, a la seva edició digital en anglès i en japonès a al seva edició impresa. Els hauré d'explicar que Catalunya no és un "chiho", una regió sinó un "jichishu" una Comunitat Autònoma, o millor encara, una "shu" un estat com Califòrnia, tot i que jo sempre els dic "kuni", país.

2 comentaris:

maria ha dit...

Que bé poder llegir tan bones notícies d'aquest "kuni"^^!

Anònim ha dit...

És espectacular el ressò internacional que s'ha acosneguit de Catalunya amb aquesta notícia. Més, fins i tot, que amb la manifestació de més d'un milió de persones!