diumenge, de març 13, 2011

Blackout, sense llum

Avui el Primer Ministre Kan ens ha dit que no hi ha prou energia per tothom, i que ens cal estalviar, per això ha donat permís a la companyia elèctrica Tepco ( Tokyo Denryoku ) per programar tallades de llum per demà, a cinc diferent zones durant 3 hores que aniran rotant amb períodes de restabliment del subministrament.
A Hiratsuka partiran la ciutat en dues zones, nosaltres encara no saben dins quina zona en trobem i el web de l'empresa ha caigut.
Els horaris possibles són:
6:20am 10am
4:50pm 8:30pm
O potser
9:20am 1pm
6:20pm 10pm

Última hora!
L'ajuntament de Hiratsuka ha habilitat un telèfon de consultes 0120-99-5776 i un enllaç amb informació, la ciutat està dividida en dues zones la #1 i la #5, segons les darreres informacions el tall de llum serà a partir de les 3:20pm fins les 8:30.
El risc de contaminació nuclear ha augmentat, dos dels reactors han petat, hi ha hagut fusió, en part és per aquest motiu que ens quedem sense llum.
Segons el director de la central, cap dels dos reactors es podrà reparar, però en cap cas estem parlant d'un altre Tchernobyl, això no és la URSS ni som als '80.
El que més ens preocupa és la pluja àcida que pugi esdevenir del núvol tòxic creat per l'explosió i posterior incendi de la refineria de petroli de l'empresa Cosmos. Les autoritats ens han advertit dels perill que pot suposar. Irritació de la pell i als ulls i dificultats per respirar, es recomana l'ús de màscares, barrets i olleres.

4 comentaris:

Raül ha dit...

Ànims des de Badalona!! Els nostres pensaments són per vosaltres!!

maria ha dit...

Les conseqüències comencen a arribar.Espero que estigueu tots bé.Molta força des de Catalunya

Joel ha dit...

Avui t'he escoltat per Catalunya Radio, on sou vosaltres hi ha perill de radioactivitat?

tobuushi ha dit...

En teoria sí, però no sabem res del cert, segons el mitjans catalans, el govern japonès ens amaga informació.