dilluns, de març 28, 2011

Dues setmanes després del terratrèmol

 Dues setmanes desprès del terratrèmol, els que no hem marxat a "relaxar-nos" o "descansar" intentem fer vida normal, malgrat els tall de llum i alguns productes que no es troben, com ara aigua o lactis, la vida és la mateixa, tret del fet que són vacances de primavera i que els nens són a casa tot el dia.
L'ajuntament, per estalviar, a cancel·lat molts esdeveniments, com ara una fira de bicicletes al velòdrom o algunes trobades d'escoles.
L'aigua potable de la nostra prefectura no està contaminada ( encara ), però tothom té por i prefereix beure aigua mineral, un producte que té poca sortida normalment, ja que la qualitat de l'aigua corrent es molt bona almenys a Kanagawa, per això s'ha exhaurit les existències tan aviat.
El transport públic funciona a mig gas, Odakyu Line no fa circular el Romancecar, un tren express molt còmode i ràpid, que normalment usa el meu sobre per anar a la feina, ara l'home pren el normal i ha d'anar dret fins a Tòquio, cosa que feia temps que n'havia perdut el costum.
La nostra estació de JR té la mitat de les màquines expenedores funcionant, així com les escales mecàniques.


Hi ha menys trens i van més plens del normal, però pels qui heu de patir Renfe no us dic res de nou. Potser fins hi tot tenim millor servei nosaltres malgrat tot.
El que "emprenya" més són el talls de llum o els "no talls", que programen i desprogramen segons les reserves d'energia ( crec ), i que et parteixen pel mig, les facin o no perquè de vegades t'obliguen a banyar i sopar a les 4 de la tarda, per poder tenir llum.
Aquest és el calendari d'aquestes propereres setmanes pel talls de llum programats, molt entretingut...


Per prendre consciència sobre s'us racional de l'energia s'han publicat alguns cartells que no deixen de ser curiosos. Però que sembla que tothom s'hi està esforçant.

 "Entre tots podem salvar energia, ens sentirem millor"

 "Salvem energia i tirem endavant"

 "Apaguen els llums, tots podem ser Santa ( Claus )"

"Si apagues una bombeta quan l'encenguis et respondrà amb un somriure"

"El millor per ajudar és salvar energia"

"Si racionalitzem podrem tenir més llum"

4 comentaris:

Carquinyol ha dit...

Jo em crec això de que tingueu millor servei ferroviari que aquí, perquè quan aquí tenim un problemet directament ja no en tenim !!!!

Per una altra banda, no vegis el xou d'informacions contradictòries que ens arriben respecte el tema de la central nuclear. Allà us passa el mateix ?

tobuushi ha dit...

Bé, la companyia diu una cosa, i el govern no para de questionar-la, els està molt a sobre.
El mitjans, tots porten el professor universitari de torn per explicar el que passa, però aqui som menys alarmistes que a Catalunya, potser tenim interessos diferents.
Fins hi ha algun que potser és massa optimista i tot:
http://gaijinhero.com/post/4096136911/worrying-about-radiation-in-tokyo-read-this

Ara el més important és l'ajudar a les víctimes, i mirar d'abastir la zona d'aliments, medicines i refugi.

Anònim ha dit...

Dons ja està bé que el govern qüestioni i apreti a la companyia, en comptes de dir que sí a tot.

I fent una mica força d'off-topic, l'ós del primer cartell és el cosí polar del pedobear. Suposo que deu ser del mateix creador, per que s'assemblen un colló i part de l'altre :P

tobuushi ha dit...

LOL
No crec que Pedobear i aquest siguin del maitex autor aquest almenys signa el dibuix.
Ostres això del Pedobear és la repera!
Però sí que semblen tallats amb el mateix patró, aquests illustradors japonesos són com els pintors egipcis.