divendres, de març 04, 2011

Mites sobre el Japó: Els japonesos són molt cívics

Talment com si algun veí hagués decidit prendre's venjança pel post que vaig publicar ahir, avui quan hem sortit de casa ens hem trobat amb una desagradable sorpresa. Algun brètol incívic ens havia llençat un munt de deixalles al nostre racó. Va ser anit, i de ben segur algú que viu aprop.
Nosaltres vivim en una "manshon" ( una casa d'apartaments ), en aquests casos, la normativa municipal ens obliga a construir un racó de ciment per deixar-hi les deixalles "de cremar" o "moerugomi" en japonès, que inclouen el que és orgànic, pols, o bolquers ( en el nostre cas ). La resta, com el plàstic, el vidre o el cartró, cal dur-lo als punts verds escampats pel barri.
En el cas que ens afecta, és molt difícil desfer-se d'aquestes deixalles, futons vells, mantes, aerosols, joguines i un munt de coses que, ni vull saber que hi ha, dins les bosses negres. Per això l'"eixerit" de torn ha pensat que seria una bona idea llençar-nos les al nostre racó i deixar que siguem nosaltres qui solucionem el problema.
El que passa és que si ho veu la policia, ens posarà una multa, per tenir deixalles al carrer, a part de l'efecte negatiu de representa per la imatge de l'edifici i el perjudici pels nostres veïns.
Per sort tenim una empresa que s'encarrega del manteniment i ens han assegurat que avui mateix la passaran a recollir, tant de bo. També ens han dit que és una cosa que passa molt sovint, o sigui que no els hem hagut de donar masses explicacions, ens han dit que si el fenomen es repeteix hauran de prendre mesures com la col·locació de cartells informant de la les sancions econòmiques que representaria si enxampem al l'infractor.
Ja ens va passar una cosa semblant al començament de venir a viure-hi, algú feia fer caca al seu gos al nostre parterre, varem posar un cartellet amenaçador, i es va acabar la bretolada. Si tot fos tan fàcil...


Crec que el problema rau en el fet que, en aquest país és molt difícil llençar la brossa, i per segons quines deixalles s'ha de pagar una tassa especial, això provoca que es llencin moltes deixalles al bosc, al riu o al pati del veí.

1 comentari:

Laura ha dit...

Què fort! I quina ràbia... Us heu plantejat de posar-hi càmeres de seguretat? Així podrieu saber qui és l'amable veí que us fa aquests regalets... O fins i tot càmeres falses, per veure si així disuadiu posibles futures visites al vostre racó de ciment.